Objave

Španska tortilja s špinačo, mozzarello in piščancem

Slika
ŠPANSKA TORILJA  s špinačo, mozzarello in piščancem "Zelo okusna beljakovinska bombica." Ta jed je res odlična za vroče poletne dni. Če je pojeste količinsko zmerno ob obilici sveže solate, boste se počutili sito, a dovolj lahko za vse zmage, ki vas čakajo tekom dneva.  Pa veselo kuhanje vam želim. ;) Zahtevnost: srednja Čas priprave: 40 minut Sestavine: (za 3 osebe) 2 večja krompirja 200 g pičančjih prsi 4 jajca 1 zvrhana žlica kisle smetane 4-5 pesti sveže špinače  150 g mozzarelle česen v prahu muškatni orešček sol poper olje Priprava: 1.   Piščanca narežite na majhne kocke, ga začinite s soljo in poprom ter prepražite na žlici vročega olja, da bo pečen, a še sočen. Odstavite ga na krožnik in ga pokrijte s folijo.   2. Krompir narežite na zelo majhne koščke (cca 1cmx1cm).  V isti ponvi, kot ste pekli meso segrejte še malce olja in krompir na zmerni temperaturi pražite toliko, da je "pečen na pol". 3. Dodajte še š...

Prekmurska gibanica v kozarcu

Slika
PREKMURSKA GIBANICA V KOZARCU "Domača poletna sladica." Naša čudovita Slovenija premore kar nekaj različnih gibanic,  ena izmed boljših je vsekakor prekmurska, a roko na srce,  je tudi ena izmed najtežjih za naš želodec.  Ker prihajajo vroči dnevi,  sem tako poiskala kompromis med dobro domačo sladico in osvežitvijo;  in tukaj jo imamo - prekmurska gibanica v kozarcu! :) Zahtevnost: nizka Čas priprave: 45 minute  (čas vam vzame predvsem zlaganje v kozarec) Sestavine: (4-6 kozarcev) Bela plast: 500 g skute 250 ml smetanje za stepanje lupinica limone  1 žlička vanilijevega ekstrakta 2-3 žlice sladkorja v prahu ( količina sladkorja po okusu, lahko je sladkor tudi zrnat, ampak ga je potrebno dobro vmešati, da ne bodo ostali kristalčki in bo krema gladka ) Jabolčna plast: 5 jabolk 2-3 žlice sladkorja (spet po okusu) 3 žlice limoninega soka cimet Makova plast: 100-200 g maka nekaj žlic vročega mleka 1 žlica sladkorja ...

Prekmurski večer

Slika
PREKMURSKI VEČER Tekom študija na Višji šoli za gostinstvo in turizem sem srečala veliko zanimivih ljudmi, z nekaterih poznanstev se je razvilo tudi prijateljstvo. Tako sva se z mojim dragim, drago sošolko in njenim fantom nekega dne dogovorili, da si bomo malo kuhali.  Sedaj je to pripreljalo do zamisli, da si bomo vsake  toliko prirejali tematske kulinarične večere. :) Ker sva z dragim s Pomurja, sva se tako določila,  da pripravima prekmurski večer.  Naštimala sva si Kreslina in gremo kuhat. Kaj sva pripravila? Ajdo zlejvanko z bučnim oljem za predjed Pečene dödole z omako iz smetane in čebule ter praženimi ocvirki in motovilec z bilicami (jajci) za glavno jed Razstavljeno prekmursko gibanico v kozarcu za sladico . Zraven smo popili stari dobri špricar, ki se je odlično ujel. ;) Večer je bil poln dobre hrane, pijače, predvsem pa odlične družbe.  Kmalu pa spet ponovimo in takrat se ponovno javim. :) Več si lahko ogledate v ...

Jack&Joe

Slika
V redkokateri restavraciji me tak sezujejo. Odlično Jack&Joe, najboljši falat mesa,  kar sem jih jedla. Priporočam! :) http://jackandjoe.si/

Bravo, Ana!

Slika
Danes je za Slovenijo in slovensko kulinariko velik dan. Bravo, Ana! Zanimiv prispevek so objavili na rtvslo.si:  http://www.rtvslo.si/tureavanture/kulinarika/ano-ros-okronali-za-najboljso-kuharsko-mojstrico-na-svetu/413088 Fotografija je prevzeta iz spletne strani www.rtvslo.si

HVALA VAM! :*

Slika

CAKE POPS

Slika
CAKE POPS "Prisrčne biskvitne lizike, ki bodo očarale prav vsakega - tako z izgledom, kot tudi z okusom." Zahtevnost: srednja-visoka Čas priprave: 2 uri (ali več, če vam gre bolj počasi) Sestavine: (za cca 30 lizik) čokoladni biskvit (sigurno imate kak lasten dober recept za biskvit ali vpraš ajte mamo ;), jaz delam zmeraj po drugem - zadoščala bo količina manjšega pekača ), lahko uporabite tudi čokoladne muffine sir mascarpone (približno 200-250 gramov) stopljena čokolada (črna/bela) cca 1 dcl poljubne tekočine (pomarančni sok, kava, čokoladni liker ipd.) okraski paličice za lizike, ražnjiči ali kaj podobnega Priprava: 1. Specite biskvit in ga zmeljite (sama sem ga v večih rundah drobila kar v blenderju).  2. Biskvitu primešajte mascarpone in izbrano tekočino. Tukaj ni predpisanih mer - masa mora biti takšna, da se dajo narediti kompaktne kroglice. Po občutku torej. 3. Maso dajte na hladno. Stopite čokolado in jo ohladite. Iz ohlajene mase na...