Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

O meni

Pozdravljeni ljubitelji kuhanja!


Moje ime je Nikita in sem zaljubljena v kuhanje. Pred tremi leti sva se s fantom preselila na svoje in si nekako spontano ustvarila skupen hobi - kuhanje! :) Sicer sem bivša študentka slovenistike na Filozofski fakulteti v Mariboru, vendar vedno bolj opažam, da je kuhanje tisto, kar me resnično veseli. Prav zato se to jesen odpravljam novim izzivom naproti... na pravo pravcato kulinarično izobraževanje na Višjo šolo za gostinstvo in turizem v Mariboru. Komaj že čakam! :)
Sicer pa... v svoji domači kuhinji v Mariboru pripravljam preproste jedi iz dostopnih sestavin, saj sem konec koncev študentka in kuham iz tega kar imam. Moja strast do kuhanja je kmalu privedla do ideje, da si ustvarim blog, ta ideja je peljala do prvega domačega videoposnetka, pa do kulinarčnih prispevkov v časopisu pa do snemanju čisto prave kuharske oddaje ;)... in kdo ve, kaj vse me na tej kulinarični poti še čaka. 


Pri vsem tem pa je pomembno omeniti tudi mojega dragega fanta Blaža, brez katerega Nikitina kuhinjica ne bi bila to, kar je. 
Upam, da vam bo prebiranje mojega bloga v veselje - jaz pa se bom trudila, da vas bom vedno znova razveseljevala s svežimi recepti in ogromno dobre volje. 
Pa veselo kuhanje vam želim! :) 

Nikita 


1 komentar:

 1. Zdravo, Nikita in Blaž!

  Sem pogledal za splošni vtis, k receptom pa se bom zagotovo še vračal. Zdi se mi najprej odličen hobi, ki ga gojim tudi sam. Zdi se mi tudi odlična ideja, da kot študentka pišeš o študentskih receptih, dostopnih tudi za plitkejši žep. V bistvu se da skoraj vsak recept narediti iz dražjih in cenejših, nič manj slastnih sestavin. Npr. za bograč, vzameš namesto enega dela divjačine, dodatni del govedine, in ne bo kaj dosti slabše ... namesto hobotnice vzameš lignje in bo še vedno super ... namesto dražjih školjk uporabiš klapavice in bo buzara še vedno, da si oblizneš prste ...

  In potem, ko boš prišla v družinsko fazo ... pridejo morda na vrsto recepti z dražjimi sestavinami, a včasih za hitrejšo kuho ... ker bosta usklajevala delo, otroke in hobi ... in ... tako dalje do receptov za vnuke ...

  Prilagam nekaj svojih receptov ... sicer kuham več, ampak te imam shranjene, ponekod dopolnjene po svojem okusu ... včasih poiščem recept ... potem različice ... preberem še kakšna mnenja po forumih, naredim svoji verzijo in če imam čas, zapišem in shranim ... najpogosteje pa ne. Zato jih je relativno malo.

  Poskusita kakega, dodajta svojo žličko začimb in domišljije in prepričan sem, da bo nastalo še kaj boljšega ... vrednega objave ...

  Srečno na vajini slastni poti,

  Miran

  OdgovoriIzbriši

Komentar/Comment