Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

sobota, 06. maj 2017

Prekmurski večer

PREKMURSKI VEČER

Tekom študija na Višji šoli za gostinstvo in turizem sem srečala veliko zanimivih ljudmi, z nekaterih poznanstev se je razvilo tudi prijateljstvo.
Tako sva se z mojim dragim, drago sošolko in njenim fantom nekega dne dogovorili, da si bomo malo kuhali. 
Sedaj je to pripreljalo do zamisli, da si bomo vsake 
toliko prirejali tematske kulinarične večere. :)

Ker sva z dragim s Pomurja, sva se tako določila, 
da pripravima prekmurski večer. 
Naštimala sva si Kreslina in gremo kuhat. Kaj sva pripravila?
  • Ajdo zlejvanko z bučnim oljem za predjed
  • Pečene dödole z omako iz smetane in čebule ter praženimi ocvirki in motovilec z bilicami (jajci) za glavno jed
  • Razstavljeno prekmursko gibanico v kozarcu za sladico.

Zraven smo popili stari dobri špricar, ki se je odlično ujel. ;)

Večer je bil poln dobre hrane, pijače, predvsem pa odlične družbe. 
Kmalu pa spet ponovimo in takrat se ponovno javim. :)

Več si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

Recept za ajdovo zlejvanko lahko najdete tukaj.
Recepta za dödole in premursko gibanico v kozarcu pa sledita kmalu.

Pa čudovit dan vam želi. :)

Nikita





Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment