Prekmurski večer
PREKMURSKI VEČER
Tekom študija na Višji šoli za gostinstvo in turizem sem srečala veliko zanimivih ljudmi, z nekaterih poznanstev se je razvilo tudi prijateljstvo.
Tako sva se z mojim dragim, drago sošolko in njenim fantom nekega dne dogovorili, da si bomo malo kuhali.
Sedaj je to pripreljalo do zamisli, da si bomo vsake
toliko prirejali tematske kulinarične večere. :)
Ker sva z dragim s Pomurja, sva se tako določila,
da pripravima prekmurski večer.
Naštimala sva si Kreslina in gremo kuhat. Kaj sva pripravila?
- Ajdo zlejvanko z bučnim oljem za predjed
- Pečene dödole z omako iz smetane in čebule ter praženimi ocvirki in motovilec z bilicami (jajci) za glavno jed
- Razstavljeno prekmursko gibanico v kozarcu za sladico.
Zraven smo popili stari dobri špricar, ki se je odlično ujel. ;)
Večer je bil poln dobre hrane, pijače, predvsem pa odlične družbe.
Kmalu pa spet ponovimo in takrat se ponovno javim. :)
Več si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.
Recept za ajdovo zlejvanko lahko najdete tukaj.
Recepta za dödole in premursko gibanico v kozarcu pa sledita kmalu.
Pa čudovit dan vam želi. :)
Nikita
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment