Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

nedelja, 08. november 2015

Gobova juha z ajdovimi žganci

GOBOVA JUHA z ajdovimi žganci
"Odlična domača krepka juhica z ajdovo prilogo."

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 40 minut

Sestavine:
(za 4 polne krožnike)

Gobova juha:
2 čebuli
2 stroka česna
2 krompirja
500 g poljubnih gob (v tem receptu so uporabljene sveže lisičke)
2 žlici sušenih gob (v tem receptu uporabljeni suhi šampinjoni)
1-1,5 l jušne osnove
lovorjev list
timijan
majaron
3-4 žlice moke
smetana in ocvirki po okusu
olje

Ajdovi žganci:
Sama uporabim kar instant mešanico, ki jo pokuhamo v vreli vodi in 1, 2, 3 pa je končano. 

Priprava:

1. Najprej z vročo vodo prelijemo suhe gobe, da dobimo močno osnovo. Čebulo na drobno sesekljamo in jo prepražimo na vročem olju v večjem loncu. Dodamo še nasekljan česen in popražimo. Izbrane gobice po potrebi očistimo s čopičem (nikar jih ne umivajte!), jih natrgamo/narežemo na manjše koščke in jih dodamo k čebuli. Krompir narežemo na kocke in dodamo v lonec.

2. Popraženo čebulo, česen in gobice prelijemo s suhimi gobami  in tekočino v kateri so se namakale. Dodamo še približno liter jušne osnove, začinimo in kuhamo približno pol ure.

3. Ob koncu jed po potrebi zgostimo s podmetom (na olju prepražimo moko in vse skupaj vmešano v juho) in po okusu oddamo še kislo smetano. Po navodilu iz embalaže skuhamo žgance in serviramo: na sredo juhe nadevamo nekaj žgancev, jih obložimo z žlico kisle smetane, dodamo še žličko ocvirkov in potresemo s peteršiljem.

Dober tek! :)


 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment