BRNOMUC - svičkova in pivo

BRNOMUC
Češka, Moravska: BRNO in OLOMUC
(maj, 2019)

Z dragim za prvi maj rada pobegneva kam na kratek oddih. Ker sva z avtom dosegljive prestolnice v teh letih že obdelala, sva se odločila, da obiščeva kraje, ki niso turistično tako napihnjeni. Zakaj? Zdi se mi, da je tudi za Slovenijo škoda, če turisti obiščejo le Ljubljano kot prestolnico, saj imamo še toooliko lepih mest in krajev po vseh drugih koncih Slovenije. No, tako sva se odpravila v Češko v njihov moravski del. Najprej sva se ustavila v Olomucu, nato pa sva si ogledala še Brno. Lahko le rečem, da sta obe mesti čudoviti, je pa res, da potrebuješ kaj več domišljije kaj početi, saj ti turističnega dogajanja ne plasirajo na vsakem koraku. 
No, nama ni bilo dolgčas niti za trenutek. ;) 

V Olomucu sva imela srečo, saj sva po naključju naletela na kulinarični festival, zato je bilo dogajanje res pestro in zanimivo. Privoščila sva si nekaj ulične hrane, ogledala sva si kuharski šov v živo, poskusila nemalo piv lokalnih pivovarjev in uživala v utripu tega majhnega simpatičnega mesteca. Brno je večje mesto, zato je tam tudi več dogajanja. Poleg ogledov znamenitosti je ostal čas tudi dobro pivo in slastno češko kulinariko.

Festivalsko vzdušje v Olomucu 


Lokalne pivovarne, domače jedi in 


Njami pivski prigrizek; osvrti sir z zelišči.
Slovita zelenjavna tržnica v Brnu.
Pivo v znani restavraciji na trgu Svobode Starobrno.
Ulični umetnik; panda velika kakšna 2.5 metra.


Najbolj popularni jedi na Češkem; pečena raca s knedli in sladkim zeljem ter svičkova, za katero sem recept napisala že ko sva prišla s Prage.
Meni je boožanska. :)


Kratek oddih v čeških mestih je bil čudovit.
Mesta s prijaznimi ljudmi in cenami, odlično kulinariko in božanskimi pivi.
Naj vas kdaj zanese pot tudi v te kraje ...

Uvidíme se ;)

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso