Svičkova po moje



SVIČKOVA PO MOJE
"Znamenita češka jed nekoliko drugače."

Tale jed odstopa od originalnega recepta, saj je v originalnem receptu priprava še bolj komplicirana in vsebuje razpadajoče kuhano meso. Tale varijanta je nekoliko preprostejša a še vedno terja veliko truda in predvsem časa. Kadar boste imeli tako voljo kot tudi čas, pa vam kuhanje te jedi toplo priporočam, saj je naravnost odlična!

Čas priprave: kuhan kruh - 3 ure, omaka - tričetrt ure, meso - 10 minut

Zahtevnost: visoka

Sestavine:
(za 4 osebe)

Za marinado:
nevtralno olje
balzamični kis
sol
poper
pastinak (v mojem primeru curry)
timijan
lovorjev list

Za omako:
2 korenčka
1 čebula
1 koleraba
šopek peteršilja
pol koromača
zajemalka jušne osnove
dl smetane za kuhanje
limonin sok
dve - tri čajne žličke sladkorja
1 žlica balzamičnega kisa

Meso:
4 goveji zrezki
maslo
olje

Kuhan kruh:
recept najdete tukaj:
http://mojakuharija.blogspot.com/2013/02/kuhan-kruh-super-zadeva-ki-gre-najbolje.html

Postopek:
Dan prej pripravite marinado iz zgoraj naštetih sestavin, v marinado vstavite zrezke in pustite čez noč. Najprej se lotite priprave kuhanega kruha po receptu, ki je naveden zgoraj. Zaradi časa vzhajanja je to del, ki traja najdlje. Pred samo pripravo skuhajte zelenjavo v jušni osnovi (moja je kar iz goveje juhice), saj jo bomo potrebovali za pripravo omake. Ko je testo za cmoke pripravljeno ga dajte kuhat in hkrati začnite s pripravo omake. Na vroči ponvi raztopite maslo z oljem in na hitro popečite goveje zrezke. Umaknite jih na toplo, kjer naj počivajo dokler ne pripravite omake. Kuhano zelenjavo spasirajte v multipraktiku/s paličnim mešalnik/smooti makerju in zmes vlijte v ponvo, kjer ste prej pripravljali meso. Dodajte zgoraj navedene sestavine, marinado, ki je ostala od mesa, tekočino, ki je ostala od pečenega mesa ter zajemalko jušne osnove. V omako položite zrezke in kuhajte kakih dvajset minut ne da bi omaka vrela. V tem času je kuhan tudi kruh/knedli. Jed ponudimo tako, da kruh zajetno zalijemo z omako, saj ta spije veliko količine. Dodamo malo smetane in ponudimo.
Pa dober tek! :)









Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso