Piri piri piščanec

PIRI PIRI PIŠČANEC in krompir s feta sirom
"Pikanten piščanec s slastnim krompirjem."

Tale recept sem ukradla Jamijeju, mojemu najdražjemu chefu. Video si lahko pogledate na tej povezavi: https://vimeo.com/47196715
Dodala in spremenila sem kakšno sestavino, 
pač prilagodila sem jed moji špajzi in hladilniku. 
Ta recept je hiter, preprost in ima garantiran njami učinek. 
Gremo kuhat? :)

Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 30 minut

Sestavine:
(za 4 osebe)

Piščanec:
4-6 piščančjih krač (zgornji del)
sol 
poper

Piri piri omaka:
1/4 paprike
2 vložena feferona
1 manjša čebula
2 stroka česna
sok polovice limone
1 žlica sojine omake
1-2 žlički paprike v prahu 
4 žlice olivnega olja
sol
poper

Krompir:
3 krompirji
kos feta sira

Potrebujete še olivno olje,  papriko, sol in poper.

Priprava:

1. Piščanca rahlo zarežemo  iz vseh strani iz spodnje strani (kjer ni kože), solimo in popramo. Na segretem olju ga pečemo: najprej na strani s kožo (cca 7 minut) in še pet minut iz druge strani.

2. V blender damo vse sestavine za piri piri omako in to je to. :)

3. Krompir narežemo na večje kose, jih damo v posodo, pokrijemo z živilsko folijo in kuhamo v mikrovalovni pečici cca. 14 minut.

4. Pečico segrejemo na 200 C. Omako vlijemo v pekač in dodamo piščanca 
(s kožo navzgor) ter vse skupaj postavimo v pečico za 15 minut.

5. Kuhan krompir potresemo s feta sirom, dodamo poper in vse skupaj grobo pretlačimo z vilico ter potresemo s kakšnim svežim zeliščem.

6. Papriko narežemo na večje kose in popečemo v ponvi, kjer se je pekel piščanec, ter ga nato dodamo piščancu iz pečice, da se pomoči v omako.

Postrežemo s svežo solato in kozarcem suhega vina ali osvežilno limonado.

Dober tek! :)




 



Komentarji

Objavite komentar

Komentar/Comment

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso