Kuhan kruh
KUHAN KRUH
"Super zadeva, ki gre najbolje z gosto omako."
Čas priprave: 2,5 -3 ure
Zahtevnost: srednja
Sestavine:
(za 4 osebe)
500g moke
1 zavitek kvasa
2 jajci
2 dcl toplega mleka
1/4 žličke sladkorja
ščepec soli
Postopek:
Za pripravo kuhanega kruha je najprej potrebno zamesiti testo. V posodo damo moko, kvas, sol ter sladkor in z žlico dobro premešamo. V zmes naredimo luknjico in vanjo ubijemo dve jajci ter postopoma dolivamo toplo mleko. Testo začnemo mešati iz sredine navzven in ko testo zgleda že nekoliko kompaktno, to dobro zamesimo z rokami. Testo pokrijemo s krpo in damo na toplo vzhajat vsaj za kakšno uro. Po eni uri meso razdelimo na tri dele in ga ponovno nekoliko pregnetemo. Testo naj počiva še naslednje pol ure. Po tem času zavremo vodo, med tem pa iz treh kroglic testa oblikujemo "potičke". Na rahlo jih ovijemo v folijo (da se ne sprimejo) in jih damo kuhat za približno 20 - 30 minut. Pazite! Kruh med kuhanjem kar precej naraste, zato ga kuhajte v velikem loncu ali to količino skuhajte po obrokih. Kruhu dodajte kako odlično omakico, odličen je recept češke jedi Svičkova, ki ga lahko najdete tukaj: http://mojakuharija.blogspot.com/2013/02/svickova-po-moje_11.html.
Pa dober tek!
Super ideja!
OdgovoriIzbrišiRes je. To so recepti naših babic, ki so v današnjih časih spet "in" in popularni. :)
OdgovoriIzbrišiUuu a to je takšen cmok? Moram preizkusiti in dodati malo cebule in drobnjaka ;)
OdgovoriIzbrišiJa, Čehi jih jedo na veliiiko... s čebulo in drobnjakom bo pa še boljše! :)
OdgovoriIzbriši