Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

ponedeljek, 11. februar 2013

Kuhan kruh



KUHAN KRUH
"Super zadeva, ki gre najbolje z gosto omako."

Čas priprave: 2,5 -3 ure

Zahtevnost: srednja

Sestavine:
(za 4 osebe)

500g moke
1 zavitek kvasa
2 jajci
2 dcl toplega mleka
1/4 žličke sladkorja
ščepec soli

Postopek:

Za pripravo kuhanega kruha je najprej potrebno zamesiti testo. V posodo damo moko, kvas, sol ter sladkor in z žlico dobro premešamo. V zmes naredimo luknjico in vanjo ubijemo dve jajci ter postopoma dolivamo toplo mleko. Testo začnemo mešati iz sredine navzven in ko testo zgleda že nekoliko kompaktno, to dobro zamesimo z rokami. Testo pokrijemo s krpo in damo na toplo vzhajat vsaj za kakšno uro. Po eni uri meso razdelimo na tri dele in ga ponovno nekoliko pregnetemo. Testo naj počiva še naslednje pol ure. Po tem času zavremo vodo, med tem pa iz treh kroglic testa oblikujemo "potičke". Na rahlo jih ovijemo v folijo (da se ne sprimejo) in jih damo kuhat za približno 20 - 30 minut. Pazite! Kruh med kuhanjem kar precej naraste, zato ga kuhajte v velikem loncu ali to količino skuhajte po obrokih. Kruhu dodajte kako odlično omakico, odličen je recept češke jedi Svičkova, ki ga lahko najdete tukaj: http://mojakuharija.blogspot.com/2013/02/svickova-po-moje_11.html. 
Pa dober tek! 




4 komentarji:

  1. Res je. To so recepti naših babic, ki so v današnjih časih spet "in" in popularni. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Uuu a to je takšen cmok? Moram preizkusiti in dodati malo cebule in drobnjaka ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja, Čehi jih jedo na veliiiko... s čebulo in drobnjakom bo pa še boljše! :)

    OdgovoriIzbriši

Komentar/Comment