POLETNI KRUHKI

""Simpl je tanartabulš!"

A ste gledali TV Dober dan? Se spomnite stavka "Simpl je tanartabulš!"? :) 
No, ti kruhki pa dokazujejo, da je to čista resnica. :) Preproste sestavine in tako mamljivo dober rezultat. Te kruhke lahko postrežete kot predjed, prilogo, prigrizek ali si jih pripravite za zajtrk.
Sedli vam bodo v kateremkoli delu dneva! :)
Uporabljena je zelenjava, ki je imamo poleti na pretek. 
Pa poglejmo, kako jih pripravimo ...



Čas priprave: 15 minut

Zahtevnost: nizka

Sestavine:
(za 4 osebe)

16 rezin francoza ali drugega kruha
1 paradižnik
1 paprika
pol čebule
1 strok česna
1 pest naribanega sira po vašem okusu
peteršilj, bazilika ... kar imate pri roki
olivno olje
sol in poper


Priprava:
1. Vso zelenjavo lično naseckamo na majhne koščke.
2. Kruhke pokapljajte z olivnim oljem in jih natrite s česnom.
3. Zelenjavo položite na kruhke in jih posipajte s sirom. Pecite na 210 C cca 10 minut oz. dokler se sir ne zapeče.


Midva sva jih jedla že na sto in en način. Na eni fotografiji sva jih jedla z ribo, na drugi v družbi ražnjičev, ki sva si jih privoščila na letošnjem dopustu na Braču. Pa dober tek. ;)



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Prebranec s klobaso

Gobova juha z ajdovimi žganci