Odličen recept za brunch
ODLIČEN RECEPT ZA BRUNCH
"Hrustljavi kruhki z jajčko za povrh."
Pred dnevi smo z mamo in bratom imeli svoj družinski dan. Včasih si ga organiziramo, da se ponovno malce povežemo. K meni sta prišla ob enajstih, torej prepozno za zajtrk in prehitro za kosilo. Torej, kaj narediti? Konkreten zajtrk, manjše kosilo ... v tujini temu rečejo brunch, pri nas pa takšnega izraza še nimamo, morda bi ga lahko imenovali zajtrkilo? :) No, omislila sem si kombinacijo zapečenih kruhkov v dveh okusih, ob strani pa pečeno jajčko s tekočim rumenjakom. Pa poglejmo, kako pripraviti takšno slastno zajtrkilo. :)
Čas priprave: 30 minut
Zahtevnost: nizka
Sestavine:
(za 3 do 4 osebe)
8–10 rezin kruha (izbrala polnozrnatega s semeni)
8–10 rezin poljubnega sira
3–4 jajca
Nadev 1: hrenov mlečni namaz, kuhan pršut, kuhani špinačni listi (200 g), začinjeni s soljo, poprom, česnom v prahu, ingverjem v prahu in muškatnim oreškom.
Nadev 2: salsa (paradižnik, peteršilj, paprika, rdeča čebula, sol, poper, olivno olje), klobasa iz dimljenih piščančjih prsi, pesto genovese.
Priprava:
1. Predpriprava: špinačo sem umila in jo mokro položila v ponev, pokrila in kuhala na nizkem ognju, dokler ni upadla. Začinila sem jo z zgoraj naštetimi začimbami. Pripravila sem še salso, za katero sem narezala zgoraj našteto zelenjavo in začinila s soljo, poprom ter olivnim oljem. Pesto sem kupila (Sparovo znamko: je relativno ugoden in zelo okusen).
2. Polovico kruhkov sem premazala s pestom, polovico s hrenovim namazom. Na tiste s pesto sem najprej položila prsi, nato salso in povrhu sir. Na tiste s hrenovim namazom sem položila kos kuhanega pršuta, kuhano špinačo in povrhu sir.
3. Kruhke sem zapekla v pečici, segreti na 200 C za prb. 10 minut, dokler se sir ni hrustljavo zapekel. Zadnjih pet minut sem na malce olivnega olja spekla še jajčka.
Ob jedi smo se okrepčali še z domačim ledenim čajem, ki sem ga pripravila iz skodelice limonino-ingverjevega čaja, jušne žlice medu, soka ene limone in treh skodelic hladne vode!
Pa dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment