Polnjeni svinjski zrezki

POLNJENI SVINJSKI ZREZKI

"Sočna vratovina v družbi špinače in gaude."

Tole pa je takooo dobro, res! Morda deluje, da je s to jedjo veliko dela, a to nikakor ne drži. Priprava je preprosta in hitra, rezultat pa navdušuje z intenzivnimi okusi in sočnostjo. Tole je en tak super recept, ki ga lahko uporabite, kadar želite svoje najbližje presenetiti z malce bolj fency kosilom pa za to ne potrebujete strašnih kuharskih spretnosti ali oblilico časa. 
Gremo kuhat, pa boste hitro videli, da se ne motim. :)



Čas priprave: 45 minut (od tega je dela 15 minut, prb. pol ure pa se peče)

Zahtevnost: nizka

Sestavine:
(za 3 osebe)

3 krompirje
3 zrezki svinjske vratovine
100 g zamrznjenih špinačnih listov, lahko pa uporabite tudi 300 g svežih, če jih imate
3 velike rezine sira gauda
sol, poper, česen v prahu, muškatni orešček


Priprava:
1.  Zrezki najprej stolcite, da bodo tanki in primerni za polnjenje. S čim tolči? Sama dam zrezke na desko, preko prozorno folijo (da se ne raztrgajo) in z veliko džezvo 10 krat bum bum bum in je končano. :) Če imate kladivo, pa toliko bolje. Začinite jih s soljo in poprom.
2.  V ponvi segrejte špinačo ter jo začinite s soljo, poprom, muškatnim oreščkom in česnom v prahu. Špinačo dobro odcedite, da ne bo vodena.
3. Na slabo polovico zrezka nadevajte žlico ali dve precejene špinače in nanjo položite kos sira. Zrezek zaprite in ga položite na pekač. Če vam skrbi, da vam bo kaj ušlo iz zrezka, ga zaprite z enim zobotrebcem, ki ga ob postrežbi ne pozabite izleči.

4. Krompir narežite na poljubne kose in ga začinite po okusu. Če ste ga narezali na večje kose, ga pecite vzporedno z mesom, če pa imate manjše kose, pa ga dodajte po petnajstih minutah, da bo pravočasno gotov. Meso pecite na 200 C (program zgoraj, spodaj), približno pol ure. Na isti temperaturi se bo spekel tudi krompir.


Pripravite še skledo sveže solate ali pa dodajte preostanek špinače, kot vidite na sliki. Nalijte si še kak deci suhega belega vina pa dober tek! :)



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Prebranec s klobaso

Gobova juha z ajdovimi žganci