Krompirjeva musaka s špinačo in feto

KROMPIRJEVA MUSAKA S ŠPINAČO IN FETO

"Klasika v novi preobleki."


Tisti, ki me spremljate, veste, da zelo rada pečem raznorazne zloženke. Ideja za tole je nastala iz tega, da se nama je pravzaprav zaluštala klasika: špinača, pire, jajčka in hrenovka. Kosilo iz osnovne šole :). Pa sem si mislila, dajmo to v eno novo preobleko. In tako je nastala ta jed, ki vsebuje vse zgoraj naštete sestavine plus feta sir, ki jed čudovito dopolni. Super ideja za slastno kosilo. Gremo kuhat. :)



Čas priprave: 45 minut (priprava 25 minut, pečenje 20-25 minut)

Zahtevnost: srednja

Sestavine:
(za 4 osebe)

500 g zamrznjene pasirane špinače
2 hrenovki
4 krompirji
100 g feta sira
2 jajci
1 žlica kisle smetane
sol, poper, česen v prahu, muškatni orešček


Priprava:
1. Skuhajte zamrznjeno špinačo. Krompir narežite na tanke kolobarčke in jih za slabih deset minut pokuhajte v slanem kropu. V posodici razžvrkljajte jajca z začimbami in kislo smetano. Hrenovke narežite na kolobarčke.
2. Na dno pekača dajte malce špinače.



3. Potem dodajte krompir, hrenovke in malce feta sira in spet dodajte špinačo. Ponovite, dokler vam ne zmanjka sestavin (cca 3 sloji).


4. Na koncu vse skupaj prelijte z jajčno zmesjo in potresite s preostankom feta sira. Pecite na 200 C, približno 20 minut, da se jajčka in sir lepo zapečeta.



Ponudite z motovilcem, rukolo ali drugo solato. 
Dober tek! :)


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Prebranec s klobaso

Gobova juha z ajdovimi žganci