GOBOVA JUHA Z AJDOVO KAŠO

"Najbolj slastna zimska juha."

Tale juha pa je meni osebno najboljša juhica, ki si jo lahko privoščim na zimski večer in zagotovo spada v kategorijo "comfort food". Priprava je preprosta, rezultat pa res odličen. Je pa to precej krepka juha, zato si jo lahko privoščimo tudi za glavno jed. Priporočam, da si jo v teh zimskih dneh kdaj skuhate in z njo pogrejete sebe in svoje najbližje. Gremo kuhat! :)


Čas priprave: 35 minut

Zahtevnost: nizka

Sestavine:
(za 4 osebe)

2 krompirja
50 g ajdove kaše
200 g šampinjonov ali drugih gob
2 žlici kisle smetane
peteršilj
košček slanine
sol, poper, majaron, timijan, lovorjev list, jušna osnova
olje ali svinjska mast


Priprava:
1.  Krompir narežite na majhne koščke in nasekljajte peteršilj. Gobe narežite na tanke rezine, slanino pa na majhne koščke.
2.  Na maščobi prepražite slanino in gobice. Dodajte krompir, peteršilj, jušno osnovo in vse naštete začimbe.
3. Juho kuhajte prb. 1015 minut, nato pa dodajte 50 g ajdove kaše in kuhajte še 10 minut. Potem odvzemite 1 zajemalko juhe in v posodi primešajte kislo smetano. Mešanico vrnite v juho in zavrite. Juha je končana. :) 

Tale juhica po moje ne potrebuje prav nobenega dodatka, morda le skodelico toplega čaja, da bo izkušnja res zimska! :)


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Prebranec s klobaso

Gobova juha z ajdovimi žganci