Narastek s polento

NARASTEK S POLENTO

"... ko polenta dobi nove razsežnosti."


Polenta je zelo okusno živilo, a se mi zdi, da smo jo vajeni jesti le na en način, torej kuhano, kot prilogo k enolončnici ali jo prelijemo z mlekom. Zadnje čase vidim, da nekateri počakajo, da se polenta ohladi in jo potem narežejo, posipajo s sirom in popečejo v pečici. Sem poskusila in je res zanimiva kombinacija. No, tukaj pa predstavljam popolnoma nov recept, za zapečeno polento. Jed je zares okusna in preprosta za pripravo ter ponuja mnoge možnosti za kombiniranje v vseh letnih časih. Poskusite, upam, da vam bo všeč. Gremo kuhat. :)




Čas priprave: 45 minut (priprava 15 minut, pečenje 30 minut)

Zahtevnost: srednja

Sestavine:
(za 4 osebe)

500 g puranjih zrezkov
2 veliki bučki
150 g polente
1 pelati
50 g gaude ali drugega sira, ki se lepo zapeče
sol, poper, bazilika, origano, rožmarin
olivno olje


Priprava:
1. Puranje zrezke narežite na trakce, solite, poprajte in na malce olja popecite v veliki ponvi. Dodajte narezano bučko in prilijte pelate. Prilijte 0,5 dcl vode. Po okusu začinite.
2. Po navodilih z embalaže skuhajte polento. 
3. Purana in zelenjavo v omaki dajte v pekač in primešajte polento. Vse skupaj prekrijte s sirom in postavite v pečico na 200C za prb. pol ure, oz. dokler ni sir lepo zapečen.


Zraven se odlično poda tzatziki (naribana kumara, jogurt, sol, poper, koper. Če imate pri roki, si nalijte še kozarec dobrega suhega belega vina.
Dober tek! :)

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Prebranec s klobaso

Gobova juha z ajdovimi žganci