Kuskus s šparglji

KUSKUS S ŠPARGLJI
"Odlična spomladanska kombinacija."

Junij je za šparglje že pozen mesec, a ker jih imava res rada, lovim še zadnje špargljeve momente. Ko pomislim na šparglje mi zmeraj pridejo na misel klasike kot je špargljeva juha, rižota in pita. Tokrat sem se odločila, da kljub temu, da so te špagljeve klasike res odlične, poskusim nekaj novega. Za osnovo sem vzela kuskus, naredila odlično špargljevo omako, med kuskus pomešala kuhate šparglje in dodala še hrustljave koščke piščanca. Res sveže in okusno! Priporočam, da kdaj preizkusite ta recept, pa sporočite mi, kako vam je uspelo. ;)


Čas priprave: 20 minut

Zahtevnost: nizka

Sestavine:
(za 2 osebi)

100 g kuskusa
300 g špargljev
200g piščančjih prsi (opcijsko, tudi vegi verzija je zelo okusna)
pest češnjevih paradižnikov
2 žlici kisle smetane
jušna osnova (jaz uporabljam Vegeto natur)
olivno olje
limeta/limona
sol
poper


Priprava:
1. Večino špargljev narežite na kolobarčke, nekaj pa pustite celih (za dekoracijo). Pred tem jim odlomite spodnji oleseleni del. V loncu zavrite približno 1 liter jušne osnove in v njej za dobrih 5 minut pokuhajte šparglje. 
2. Šparglje odstranite iz jušne osnove. V posodo vsipajte kuskus in ga prelijte z jušno osnovo, ki je ostala od špragljev (kuskus se pripravi v razmerju (kuskus)1:2(tekočina). Pokrijte posodo in pustite stati dobrih 5 minut. Kuskus bo v tem času pripravljen.
3. Če želite dodati piščanca, ga narežite na kocke, solite, poprajte in hrustljavo popecite. Češnjeve paradižnike narežite na polovičke in jih na koncu vmešajte v kuskus.
4. 1/2 špargljev, ki ste jih narezali na kolobarčke dajte v mešalnik, dodajte zajemalko jušne osnove (tiste, v kateri so se kuhali šparglji), dodajte še kislo smetano, sol in poper in sok ene limete ali pol limone. Meni osebno je ljubše z limeto, a imam tudi sama običajno pri roki le limone. Vse skupaj zmiksajte, da dobite gladko omako. 

Predlagam vam, da jed servirate tako, da na dno krožnika razporedite kuskus, ki ste mu primešali kolobarčke špargljev in češnjeve paradižnike. Po vrhu dodajte cele šparglje in piščanca.Vse skupaj prelijte s špargljevo omako. Jed je okusna tako topla kot tudi hladna. 

Dober tek! :)




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Prebranec s klobaso

Gobova juha z ajdovimi žganci