Umešana jajca z mlinci

UMEŠANA JAJCA Z MLINCI

"Zajtrk, ki vas bo dolgo držal pokonci."


Včasih pa kakšno jed odkrijem čisto po naključju, ker mi je nečesa pač ostalo. Večinoma iz takšnih poskusov pridejo zanimive jedi, ki pa se mi jih nikoli ne da zapisati in še kdaj ponoviti. No, s tokratnim receptom je drugače. Tale kombinacija je zares TOP. Eden boljših zajtrkov, kar sem jih jedla. Prejšnjo večer sva z dragim jedla raco z mlinci in rdečim zeljem. Nekaj mlincev je ostalo na štedilniku. Zjutraj se zbudim, bil je vikend in nama grem pripravljat zajtrk. Gledam te mlince pa si mislim, kaj če fino jajčke razžvrkljam ... malo svinjske masti segrejem, popražim mlince, dodam jajčka ... in tako je bilo. :) Nastala je puhasta, sočna in slastna jajčna jed, ki vas bo tako fino nasitila, da lahko greste delat v rudnik pa ne boste lačni! ;) Torej, mlinci z jajci.

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 5 minut

Sestavine:
preostanek mlincev od prejšnjega dne, lahko pa seveda skuhate tudi sveže
za eno zajemalko kuhanih mlincev bo zadostovalo 1 jajce, to je tudi porcija za eno osebo, če ste bolj lačni pa podvojite ;)
svinjska mast
sol in poper

Priprava:
Jajca solite in poprajte in dobro razžvrkljajte. V ponvi segrejte svinjsko mast (ali drugo maščobo) in popražite kuhane mlince (2 minutki). Dodajte razžvrkljana jajca in pustite minuto pri miru. Nato ugasnite plin in jajca na vroči ponvi dobro vmešajte v mlince.

... pa dober tek! ;)


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Prebranec s klobaso

Gobova juha z ajdovimi žganci