Rezanci z gamberi in mediteransko omako

REZANCI Z GAMBERI IN MEDITERANSKO OMAKO
"Za prste polizat!"


Gamberi sredi zime? Ja! :) Z dragim sva pred tremi tedni prišla iz zimskega dopusta na Kanarskih otokih, kjer sva preživela res nepozabne počitnice. A vrnitev iz tople atmosfere in sanjskih plaž nazaj v meglo in mraz je bil kar precej šok. Zato sem rekla, da nama bom pričarala malo morskega vzdušja v domači kuhinji in se odločila, da pripravim to odlično jed s slastnimi gamberi. Priporočam vam, da jo kdaj poskusite pripraviti, ker so okusi res fantastični. Gremo kuhat ...

Čas priprave: 30 minut
Zahtevnost: srednja

Sestavine:
(za 3 osebe)

200 g jajčnih rezancev
300-400 g gamberov

omaka:
1 manjša čebula
2 stroka česna
2 sušena paradižnika
4 kapre
1 paprika
2 paradižnika
0,5 dcl belega vina
olivno olje
1 limeta
bazilika, rožmarin, origano, peteršilj
sol, poper, čili

Priprava:
1. Gambere osušite s papirnato brisačo. Na olivnem olju jih popražite 2 minuti na vsaki strani in jih odložite na krožnik.
2. Na drobno nasekljajte čebulo in jo prepražite na olivnem olju, da zadiši (kuhajte v isti ponvi kot ste pekli gambere). Dodajte še sesekljan česen in vse skupaj popražite.
3. Na drobno narežite še sušene paradižnike, kapre in papriko ter jih dodajte v ponev. Nekaj minut pražite, nato pa vse skupaj zalijte z belim vinom. Počakajte, da vino povre.
4. Na kocke narežite sveži paradižnik in ga dodajte v ponev. Po potrebi dodajte pol decilitra vode. Začinite z naštetimi začimbami in pustite, da se kuha 10 minut.
5. V vreli slani vodi skuhajte testenine.
6. Omaki dodajte še limetin sok, dodajte gambere in vmešajte testenine. Po vrhu potresite svež peteršilj ali baziliko.

K tej jedi se dolično poda solata z rukolo, olivnim oljem in balzamičnim kisom. Privoščite si lahko še kozarec kakovostnega belega suhega vina.
Dober tek! :)


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Prebranec s klobaso

Gobova juha z ajdovimi žganci