Piščanec z limono in česnom

PIŠČANEC Z LIMONO IN ČESNOM

"Slastna marinada, ki popestri vsakdanjo jed."


Piščanec je jed, ki se dolgo peče, a ne zahteva veliko priprave, zato je kot nalašč za dni, ko smo zelo zasedeni, a še zmeraj v udobju domače kuhinje. Tokrat vam predstvaljam sicer klasičen krompir za pečenega piščanca, ki pa ga obogati čudovita marinada iz limone in česna, ki piščanca naredi svežega in polnega okusa. Poskusite, ne bo vam žal. ;)




Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 10 minut + 60 minut peke

Sestavine:
(za 3 osebe)

500 g piščančjih stegen
2 limoni
6 storkov česna
česen v prahu
sol
poper
1 žlica olja


450 krompirja
1 čajna žlička paprike v prahu
sol
poper
1 žlica olja

Priprava:
1. Eno limono ožemite, drugo pa narežite na kolobarje. Sok limone pomešajte z oljem, soljo, poprom in česnom v prahu. Marinado dobro vmasirajte v bederca, jih položite v pekač in jim dodajte še rezine limone in česna (ni ga potrebno lupiti). Pekač položite v pečico na 190C za 30 minut (najprej s kožo dol), nato bedrce obrnite (s kožo navzgor) in pecite še 30 minut.



2. Krompir umijte in olupite, narežite na kocke ter ga začinite s papriko, soljo, poprom in oljem. Če se bedrce pečejo 1 uro, jim krompir dodajte zadnjih 20 minut, da bo vse istočasno pečeno.



3. Pod piščancem se bo med peko nabrala slastna omaka, ki je nikar ne zavrzite. Lahko jo polijete po krompirju, piščancu in zelenjavi, ki ste jo izbrali za prilogo.

Ne pozabite ponuditi tudi pečenega česna, ki se je v tem času prepojil s sokom limone in piščanca in je zares izjemnega okusa. Bedrca in krompirček postrezite z veliko skledo solate in kozarcem sveže limonade. 
Dober tek! :)


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Prebranec s klobaso

Gobova juha z ajdovimi žganci