Krompirjev narastek s tuno

KROMPIRJEV NARASTEK S TUNO

"Zdrava krompirjeva poslastica."


Kosila med tednom lahko hitro postanejo enolična, saj nimamo časa in energije, da bi razmišljaji o tem, kaj pripraviti. Predstavljam vam recept, sestavljen iz preprostih sestavin. Čas priprave je res 40 minut, a od tege se 20 minut peče, torej boste aktivno v kuhinji preživeli slabih 20 minut. Jed je polna vitaminov in beljakovin, zato je odlična izbira za uravnoteženo kosilo, po katerem se boste počutili pripravljeni na nove izzive. 
Gremo kuhat. :)


Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 40 minut

Sestavine:
(za 3 osebe)

Testo
450 krompirja
2 paradižnika
1 papirka
1 korenček (uporabite lahko tudi drugo zelenjavo, kar imate pri roki)
250 g skute (kupim cottage cheese v hoferju z dodanimi začmbami)
2 jajci
50 g gaude ali drugega sira, ki se lepo zapeče
150 g tune iz pločevinke
olivno olje
sol, poper, provansalska zelišča, česen v prahu

Priprava:
1. Krompir narežite na majhne kocke in ga na žlici olja na majhni temperaturi pražite prb. 10 minut. Krompir redno mešajte, da se ne zažgre. Med tem na kockice narežite še ostalo zelenjavo in jo postopoma dodajajte: najprej korenček, nato papriko in na koncu paradižnik.



2. Pripravite zmes s skuto: zmešajte skuto in jajce ter začinite soljo, poprom, česnom v prahu in provansalskimi zelišči. Skutno maso primešjate krompirju in zelenjavi ter na vrh dodajte sir.



3. Zloženko pecite dobrih 20 minut na 200C (zgoraj spodaj), na koncu pa še 5 minutk samo od zgoraj.

Jed ponudite z izbrano solato, sama sem si narezala paradižnik, ga posolila in dodala še malce domačega bučnega olja.

Dober tek! :)



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Prebranec s klobaso

Gobova juha z ajdovimi žganci