Jesenska solata s slano Pokico

JESENSKA SOLATA S SLANO POKICO


"Solata ali čudovit jesenski 
okras."

Pred krakim sem z vami delila recept za sladico s sladko Pokico, sedaj pa vam zaupam še eno odlično idejo za jesensko prilogo ali lahko kosilo s slano Pokico. Tokrat sem uporabila Pokico z okusom slanine in dimljene paprike. V kombinaciji s pečeno bučo in kostanji je bila prav božanska. Zato vam toplo priporočam, da si jo v teh jesenskih dneh kdaj pripravite.

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 5 minut (+ pečenje buče 20 minut)

Sestavine:
(štirje smo jo pojedli kot prilogo)

100 g motovilca ali druge solate, ki jo imate radi
3 pesti na koščke narezane buče
1 pest kostanjev
2 pesti slane Pokice, okus dimljena papirka in slanina

Solate v osnovi nisem začinila, da se ne bi "razmočila".
Zraven sem pa ponudila dva preliva:
Preliv 1:
Premešjate:
0,5 dcl smetane zakuhanje
0,5 dcl vode
1 žlička gorčice
ščepec soli, popra in česna v prahu

Preliv 2:
Premešjate:
0,5 dcl smetane zakuhanje
0,5 dcl vode
2 žlici bučnega olja
sol in poper

Neke strašne priprave za tole solato niti ni, razen to, da je potrebno speči bučo. Bučo narežite na manjše kocke, jo začinite npr. s poprom in timijanom ter premažite z oljem. Pecite prb. 15 minut v pečici na 200 C. Najprej za 10 minut nastavite program, da peče od spodaj in od zgoraj, zadnjih 5 minut pa nastavite na pečenje le z zgornje strani. Če imate seveda te možnosti. Bučo posolite šele na koncu. Če nimate pečice, lahko dodate tudi kuhano bučo, ki jo v ponvi malce popražite. Kostanje sem kupila tiste zapakirane v vrečki in jih narezala na četrtine. No, potem pa vse skupaj fino zložite in dobili boste čudovito solato, ki bi lahko služila tudi kot jesenski okras na vaši mizi ;).


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Prebranec s klobaso

Gobova juha z ajdovimi žganci