Sladica s Pokico in Sladko Lijo

SLADICA S POKICO IN SLADKO LIJO
"Zabavno in okusno kulinarično razvajanje."

Tekom dela na sejmu AGRA v Gornji Radgoni spoznam veliko ljudi, 
nekateri stiki izginejo skupaj s koncem s sejma, z nekaterimi pa se tako zaštekamo,
da stiki trajajo še mnogo dlje. Tako je bilo tudi s predstavnikom podjetja Pohorske dobrote, 
Tomažem Krajncem in predstavnico znamke Pokica, Špelo Lukas. 
Oba sta predstavnika mladega in zagnanega podjetja, z odličnim produktom,
 zato sem se odločila, da vam skušam predstaviti kako 
lahko njune produkte uporabite v lastni kuhinji. 
Vem, da zmeraj to ni mogoče, a kadar le je, se trudim kupiti lokalno. 
Zdi se mi pomembno, da se Slovenci med seboj podpiramo in to lahko dosežemo tako, da kupujemo lokalne proizvode. Poleg tega sem tudi sama mlada podjetnica in še kako se zavedam, kako pomembno je, da smo startup-i povezani in si pomagami pri prepoznavnosti. 
Torej, v receptu sem uporabila Malinov sirup Sladka Lija in gurmansko Pokico z okusom bele in črne čokolade. Recept je izjemno preprost, priprava traja sprejemljive dobre pol ure, rezultat pa je za prste polizat! 
Gremo kuhat. ;) 

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 35 minut priprave, vsaj 4 ure hlajenja

Sestavine:
(za 4 ogromne porcije ali 6 normalnih)

Testo
Malinova plast:
250 g (zamznjenih) malin
5 listov želatine
1 dcl sirupa Sladka Lija

Mascarpone plast:
125g sira mascarpone
125ml sladke smetane za stepnje
2 vanili sladkorja
1 žlička sladkorja v prahu

Čokoladna plast:
125 g sira mascarpone
100 g temne čokolade 
(prvič sem poskusila temno čokolado Milka in bila čist navdušena)
125 ml sladke smetane

Priprava:
1. Zamrznjenim malinam dodajte malce vode in jih segrejte, da se zmehčajo. Spasirajte jih v blenderju ali s paličnim mešalnikom. Dodajte sirup in segrejte do vročega. V hladni vodi na hitro namočite liste želatine, da se zmehčajo in jih v vroči (ne zavreti) malinovi omaki dobro vmešajte. Zmes enakomerno porazdelite v izbrane kozarčke.

2. V mikrovalovni pečici ali nad paro stopite čokolado z malce mleka. Stepite sladko smetano in ob koncu stepanja dodajte še sladkor. V smetano počasi vmešajte sir mascarpone. Polovico mase odvzemite; tole je mascarpone plast.

3. V drugo polovico mascarpone plasti vmešajte ohajeno stopljeno čokolado. Ko se je malinova zmes že ohladila, nanjo nadevajte belo kremo, nato še čokoladno. Vse skupaj pospravite v hladilnik za vsaj 4 ure, da se vse skupaj malce strdi.

4. Pred serviranjem sladico posujte s pestjo kokic, z okusom črne in bele čokolade.

Čaka nas še sladko razvajanje in lizanje prstov. ;)
Pa dober tek!





Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Prebranec s klobaso

Gobova juha z ajdovimi žganci