Odlična zelena omaka

ODLIČNA ZELENA OMAKA

"Barvito, zdravo in okusno."


Predstavljam vam tole omakico, 
ker je res enkratna in sila preprosta za pripravo. 
Vsebuje dve vrsti zelenjave, torej je tudi zelo zdrava. 
Predstavila vam bom osnovo za omakico in dala še kakšno idejo za popestritev. Jeste jo lahko praktično z vsem, spodaj pa vam predlagam, da jo ponudite s testeninami in morskimi sadeži. 
Gremo kuhat. :)



Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 10 minut kuhanja, 5 minut priprave

Sestavine:
(za 4 osebe)

Testo
200 g graška (uporabila sem zamrznjenega)
200 g brokolija (prav tako sem vzela zamrznjenega)
pol žličke čebule v prahu
pol žličke česna v prahu
pol žličke ingverja v prahu
1 žlica soka limone
1 žlička jušne osnova (sama uporabljam Vegeto natur, ki je popolnoma naravna)
ščepec sol
ščepec poper
2 žlički kisle smetane

Priprava:
1. Zelenjavo skuhamo v istem loncu z osoljeno vrelo vodo, potrebnih bo slabih 10 minut. 

2. Odlijemo toliko vode, da nam je v loncu ostane približno 2-3 decilitre. 
Dodamo naštete začimbe, če česa nimate, nič zato, omaka bo okusna tudi, 
če dodate le sol in poper.



3. Omaki dodajte še kislo smetano in vse skupaj pretlačite do gladkega, 
to lahko storite z blenderjem, paličnim mešalnikom; kakor vam ustreza.





Kako lahko omako nadgradite?

- Omaki dodajte kos feta sira, da se stopi v omaki. Pazite, feta sir je slan sam po sebi, zato dodatna sol morda ne bo potrebna.

 - Omaki dodajte prepraženo slanino, pršut ali ocvrto čebulo.

 - Za še več vitaminov dodajte še kakšno vrsto zelenjave, na primer špinačo.

Pa še predlog, kako jo lahko uporabite. Možnosti je seveda ogromno, 
ena izmed njih je tudi ta, da prilijete pol litra vode 
in se posladkate z zeleno juho. 
Pustite domišljiji prosto pot pa dober tek! ;)


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Prebranec s klobaso

Gobova juha z ajdovimi žganci