Kulinarični utrinek z letošnjega morja

OTOK PAG & VODICE
(september, 2019)


Z dragim vsako poletje delava v norišnici, ker soustvarjava največji kmetijsko-živilski sejem AGRA v Gornji Radgoni, zato dopust pride zmeraj z rahlo zamudo, ponavadi takrat, ko so vsi ostali že doma. 
No, tudi v tem je nekaj veselja. ;) Letošnji dopust sva se odločila preživeti pri naših sosedih. Žal nama je bil namenjen le en eden, a sva ga dodobra izkoristila. Prvih nekaj dni sva preživela z dragima prijateljema in njunim zlatim sinom, ki nam je z otroško nagajivostjo popestril prav vsak dan našega dopusta. Dopustovanje v družbi je bilo fantastično, a sva se odločila, da rabiva še kak dan ali dva čisto zase, zato sva se za kratek čas odpravila še v Vodice. Celoten dopust je bil izjemno prijeten, ker pa smo na kulinaričnem blogu, vam bom malo povedala, kaj smo dobrega jedli. ;)


Prvi dan, ko smo prispeli, je najbolj pasala dobra stara pica v gostilni kampa Straško in bila je njami njami, za prste polizat.


Potem smo en dan v kampu grilali čevape, perutničke in klobasice, 
en dan pa smo šli po ribe in na žar vrgli še orado in brancina. 
Bi vam pokazala slike, a smo bili prelačni. :D

Lahko pa vam pokažem kaj smo pili, med tem ko smo grilali. 
No, mogoče tudi zato ni slike kosila. ;) 
Homemade tequila sunrise, prosim lepo, v dveh barvah, kot se spodobi.



Še romantičen razgled iz naše mobilne hiške:



Za konec našega druženja pa nas je Miha peljal na čisto avtentično kulinarično izkušnjo. Nekaj časa smo se peljali po otoku Pagu, potem smo malo zavili s ceste in parkirali. Sama sem težko verjelo, da bo s te moke kaj kruha, ampak po nekaj pričanja je Miha sredil sve. :D Na spodnjih slikicah si lahko ogledate ta čudovit ambient in odličen narezek z domačin pršutom, domačim paškim sirom in prav tako domačim rdečim vinom. Ko smo vprašali, če lahko kupimo kak liter, so rekli da ne, ker ga imajo še malo. Potem veš, da je dobro. :) Skratka, bilo je odlično in izjemno vesela sem te paške kulinarične izkušnje. 

Tudi muca maca mura biti, seveda.


Družba pa pol. :)


Narezek: domač pršut, paški sir in domače rdeče vino



Mali mož pred velikimi vrati


Še tale detajl sem poslikala. Ta stil, ki ga včasih hočem zglumiti doma, 
je tukaj bil čisto naravno in preprosto.


No, po Pagu so sledile še Vodice. Imela sva sicer zelo lep apartma, 
da dol padeš, a kuhinja je bila narejena bolj 
za kavico in kakšna jajčka kot pa za resno kuhanje.


No, zato sva jedla zunaj pa nama tudi ni nič manjkalo. Na plaži sva odkrila eno lično gostilno, kjer so imeli za le rahlo zasoljeno ceno božansko hrano, zato sva tam jedla oba dneva, preživeta v Vodicah. Ob konstantnem vrtenju Dragojeviča po radiju in s spogledom na morje je bilo prav cukrano romantično. ;)




Dopust je bil kratek in sladek, 
kam nas pa pot pelje naslednjič, pa bomo še videli. :)

Nasvidenje do naslednjič. B)

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Prebranec s klobaso

Gobova juha z ajdovimi žganci