Piščančji polpeti z bučkami

PIŠČANČJI POLPETI Z BUČKAMI
"Odlična kombinacija za poletne dni."
Te polpetke sem dalj časa gledala na narazličnejših straneh z recepti in si delala lušte, včeraj pa sem s taščinega vrta prejela eno ogromno slastno bučo in se končno opogumila, da jih pripravim. Moram reči da so izpadli zelo okusni, vendar pa meso bučkam odvzame vso slavo in bučke služijo bolj za barvo in povečanje količine polpetkov na račun vitaminov. Naslednjič bom pa poskusila narediti samo bučkine polpete brez mesa, morda v kombinaciji s krompirjem in malce mozzarele. Se javim. :) No vsekakor pa se tudi te polpete splača poskusiti, zato je najbolje, da gremo kar kuhat. ;) 

Zahtevnost: srednja

Čas priprave: 30 minut priprave, 30 minut v pečici
Sestavine:
(za cca 12 polpetov)

Testo
500 g mletega piščančjega mesa
500 g bučk

1 čebula
8 žlic moke
česen
sol
poper
rožmarin
ingver (lahko v prahu ali nariban košček svežega)
olje

Polivka: Zmešajte: 3 žlice (grškega) jogurta, 1 žlička gorčice, sol in poper.

Priprava:
1. Bučke umijte, če niso domače tudi olupite in naribajte na drobno. Posolite jih in pustite počivati 5 minut, da spustijo vodo, nato jih dobro ožemite skozi cedilo.

2. Čebulo na drobno nasekljajte in prepražite na malce olje ter jo dodajte odcejenim bučkam.

3. Bučkam in čebuli dodajte meso, vse skupaj dobro začinite in zamesite k kompaktno maso. Dodajte še 4 žlice moke, druge 4 žlice pa dajte na krožnik. Sedaj oblikujte polpetke in jih na koncu od zunaj še nekoliko pomokajte. Ne skrbite, če je masa pocasta, to je normalno, zato pa polpete na koncu učvrstimo tako, da jih pomokamo. 

4. Polpete nadevajte na pekač obložen s peki papirjem. V lonček si nalijte malce olja in s čopičem premažite polpete. Pospravite jih v pečico na ventilacijo na 160C za pol urce oz. do zlato-rjave barve. Seveda jih pa lahko popečete tudi v ponvi, če vam je tako ljubše.

Polpetke sem postregla skupaj z rukolo in jogurtovo omako. 
Zraven sem nama privoščila še kozarec dobro ohlajene limonade 
s kapljico bezgovega sirupa.

Pa dober tek! ;)






Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso