Osvežilne poletne pijače

OSVEŽILNE POLETNE PIJAČE

Tokrat želim napisati nekaj o poletnih napitkih. 
Poletje in pijača sta nedvomno povezani, zaradi vročine paše popiti nekaj hladnega in osvežilnega. Vsi vemo, da je voda naša najboljša prijateljica, a včasih se nam zalušta tudi kaj z okusom. Pripravimo si lahko tudi takšne pijače, ki jih lahko mirno zamenjamo z vodo pa ne bo nič bolj kalorično. 
Predstavljam vam način priprave brezalkoholnih pijač, ki se ga redno poslužujem v vročih poletnih mesecih. Seveda pa lahko v spodnji recept prilijete še šilce vodke, gina ali ruma in dobili boste top poletni koktajl.



Priprave pijač se lotim tako 
(za liter koncentrirane pijače):

1. Ožamem nekaj limon in/ali limet.
2. Segrejem 1 dcl vode in vanjo pomočim 2-3 vrečke čaja. Na spodnji sliki sem uporabila zelenega, sicer pa imam zelo rada tudi sadne, sploh pomaračni mi najbolj paše.
3. Limoni prilijem hlado vodo in nato prilijem še čaj. Dodam nekaj listov mete in postavim v hladilnik.
4. Včasih pijačo tudi posladkam, bodisi s stevijo, medom ali okusnimi domačimi sirupi. Trenutno imam na zalogi bezgov in ingverjev sirup. Samo nekaj kapljic lahko naredi čudeže.

Ta mešanica je intenzivnega okusa, zato jo mešam pol/pol. Torej pol kozarca te pijače + pol kozarca vode. Tako je bolj osvežilna pa tudi traja nekoliko dlje.



Upam, da sem vam dala kakšno idejo, kako pogasiti poletno žejo. 

Pa lep dan vsem skupaj! :)

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso