Mini hotdogi

MINI HOTDOGI
"Odličen, prikupen in enostaven prigrizek za vsako zabavo."
Tile mini hotdogi so res posrečeni in tudi zelo dobri. Kako ne bi bili, saj so sestavljeni iz samih pregrešnih sestavin. ;) Odlično se obnesejo na zabavah, zelo veseli jih bodo tudi otroci. Če ne jeste mesa, uporabite sojine ali katere druge brezmesne klobasice. 
Priprava je izjemno preprosta, zato se je kar lotimo.


Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 10 minut priprave +15-20 minut pečenja

Sestavine:

Najmanjše hrenovke/klobasice, ki jih najdete. 
Listnato testo (meni se najbolje obnese že razvaljano testo, ki se ga dobi v obliki role v hladilniku)
1 jajce
sol

1 paket listnatega testa zadostuje prb. desetim hot dogom, vendar moji niso bili prav zelo mini, ker tako majhnih hrenovk nisem dobila.

Priprava:

Listnato testo narežite na večje trikotnike in jih preprosto ovijte okrog hrenovk. 



V testo potem nekajkrat rahlo zapičite vilico. V posodici razžvrkljajte jajce in ga začinite s ščepcem soli. Mini hotdoge položite na obložen pekač in jih premažite z jajcem. 
Pecite na 220 stopinj (zgoraj, spodaj), 15-20 minut, oz. upoštevajte navodila za pečenje na embalaži listantega testa. Ne skrbite, hrenovke bodo v tem času že zdavnaj zapečene. 


Ponudite z izbrano omakico, sama sem dodala gorčico in nacho sir.
Dober tek! :)

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso