Piščančja stegna s papriko in feta sirom

PIŠČANČJA STEGNA S PAPRIKO IN FETA SIROM
"Pikantno in sveže kosilo, za prste polizat!"
Tale jed je precej preprosta za pripravo, polna je različnih hranil, ki jih dnevno potrebujemo in še izjemno okusna je. Delovala bo kot dnevno kosilo, nihče pa ne bo razočaran tudi, če jo postrežete ob svečah in kozarcu dobrega vina, da proslavite prav posebno priložnost. 
Gremo kuhat!

Zahtevnost: srednja

Čas priprave: 40 minut

Sestavine:
(za 2 osebi)

4 zgornje dele piščančje krače
1 (rdeča) paprika
1 čili (po okusu)
100 g feta sira
2 čajni žlički gustina (lahko nadomestite tudi z moko)
2 dcl jušne osnove ali vode
začimbe (sol, poper, rožmarin, bazilika, česen v prahu) 
sveža zelišča (če jih imate pri roki)
olivno olje

Priprava:

1. Zgornje dele beder splahnemo in osušimo. Meso pokapamo z olivnim oljem in začinimo s soljo poprom, rožmarinom in česnom v prahu. V ponvi segrejte žličko olja in meso iz obeh straneh na visoki temperaturi hrustljavo zapecite. Meso dajte na krožnik in pokrijete.
2. Papriko in čili (v kolikor marate pikantno hrano) drobno nasekljajte. V ponev dodajte še žličko olja in na hitro popražite še papriko in čili.
3. Papriki prilijte jušno osnovo, dodajte začimbe in smetano ter znižajte temperaturo. Dodajte bederca, pokrijte in kuhajte prb. 15 minut.
4. Ko je jed kuhana, meso servirajte na krožnik. V nekaj žlicah vode zmešajte gustin, da se homogeno vmeša in zmes dodajte omaki. Zvišajte ogenj in pokuhajte za minutko ali dve, da se omaka zgosti.
5. Mesu na krožniku po potrebi dodajte prilogo (sama sem oizbrala domače široke rezance) in vse skupaj prelijte z omako. JEd potresite z natrganim/narezanim feta sirom in svežimi zelišči.

Jedi se poda kozarec suhega vina, sama bi izbrala suh sauvignon.
Zdaj je čas za kulinarično uživanje. :)
Pa dober tek. ;)


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso