Malinina torta z belo čokolado

MALININA TORTA Z BELO ČOKOLADO
"Osvežilna in noro okusna poletna torta"
Pred nekaj časa sem odkrila slovenska kuharska blogerja, ki sta me navdušila za peko tort. Sama namreč nisem najbolj spretna pri slaščičarstvu, zato sem se zmeraj držala zelo preprostih receptov. No, tadva pa "pečeta" torte, ki se jih sploh ne peče, zmeraj uspejo, so čudovite na pogled in zelooo okusne. No, pri njunih tortah sem pobrala koncept, sama pa spremenila okus torte. Recept za svojo torto sem črpala iz tega čudovitega kuharskega bloga (klik). Tale torta je bila namenjena mojemu dragemu bratu za 18. rojstni dan. :)

Zahtevnost: srednja

Čas priprave: 1 ura, 30 minut dela + 8-12 ur hlajenja


Sestavine:


Sloj iz malin:
150 g sira mascarpone
200 ml sladke smetane
200 g zamrznjenih malin
2 žlici sladkorja v prahu
5 listov želatine

Sloj iz bele čokolade:
300 ml sladke smetane
250 g bele čokolade
4 lističi želatine

Dno torte: 
250 g piškotov ("Domačica" z belo čokolado ali sendvič keksi z belo čokolado, lahko so tudi navadni keksi, brez čokolade)
100 g masla

Dekoracija:
Maline, meta, koščki bele čokolade in "Jaffa" piškoti z okusom maline.

Priprava:
1.  DNO TORTE:
Pekač za torto dobro namastite in/ali oblažite s peki papirjem.
V multipraktik dodajte piškote in rahlo stopljeno maslo ter pustite, da se dobro nadrobi in poveže. Nato dno torte nadevajte zmleto piškotno maso in pekač postavite v hladilnik.
2. SLOJ IZ BELE ČOKOLADE
100 ml smetane stopite skupaj s koščki čokolade. Segrevajte, da dobite enotno zmes in še v vročo dodajte liste želatine, ki ste jih poprej namočili v hladni vodi. 200 ml smetane čvrsto stepite. Ko se čokolada s smetano in želatino ohladi, jo primešajte stepeni smetani. Vse skupaj nadevajte na dno iz piškotov in postavite v hladilnik.
3. SLOJ IZ MALIN
Maline in sladkor segrejte na nizkem ognju. Maline zmeljite in še vročim primešajte želatino, ki ste jo poprej namočili v hladni vodi. Stepite smetano. Ko se maline ohladijo, jim primešajte mascarpone, nato pa še stepeno sladko smetano. Vse skupaj nadevajte na čokoladno kremo in spet postavite v hladilnik.



Tako, sedaj mora torta počivati in se hladiti (vsaj 6 ur). Ko je ohlajena pa uporabite še malce domišljije in jo veselo okrasite.
Pa veselo sladkanje vse skupaj. ;)



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso