Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

sobota, 12. maj 2018

Lahka krompirjeva solata

LAHKA KROMPIRJEVA SOLATA
"Krepka priloga na nekoliko bolj lahkoten način."
Sezona žara je tukaj in kaj je boljšega, kot da k dobremu žaru ponudimo eno slastno solato? Krompirjeva solata je vsesplošno priljubljena jed, vendar je ob vsej majonezi, olju ter obilici škroba, precej težka jed. Če del krompirja nadomestimo z zelenjavo, majonezo in olje pa zamenjamo z jogurtom, pa lahko jedi dodamo tudi nekaj svežine. Gremo kuhat... :)

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 30 minut

Sestavine:
(za 4 osebe)

4 krompirji
2 paradižnika
1 kumara
1 paprika
3 mlade čebule
sveža zelišča

1 lonček jogurta
1 jedilna žlica gorčice
česen v prahu
sol
poper

Priprava:

1. Neolupljen krompir skuhajte v osoljeni vodi. Ko je kuhan, ga večkrat prelijte s hladno vodo, da se ohladi. Nato ga olupite in narežite na rezine.
2. Zelenjavo narežite na majhne koščke in jo dodajte krompirju.
3. V posodi zmešajte jogurt, gorčico, česen v prahu in začimbe. Po potrebi dolijte malce vode, da bo preliv imel nekoliko tekočo konsistenco.
4. Krompir in zelenjavo prelijte s pripravljeno omako in vse skupaj dobro premešajte. Pokrijte s folijo in pustite v hladilniku prb. 1 uro. Krompir bo vpil nekoliko tekočine, da bo solata imela prav tako konsistenco, kot če bi jo delali po klasični recepturi z majonezo.




Solato po želji okrasite s svežimi zelišči in po okusu pokapajte z nekaj kapljicami olivnega ali bučnega olja. Solata se odlično poda mesu in ribam na žaru ali ocvrtim jedem.

Dober tek! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment