Lahka krompirjeva solata

LAHKA KROMPIRJEVA SOLATA
"Krepka priloga na nekoliko bolj lahkoten način."
Sezona žara je tukaj in kaj je boljšega, kot da k dobremu žaru ponudimo eno slastno solato? Krompirjeva solata je vsesplošno priljubljena jed, vendar je ob vsej majonezi, olju ter obilici škroba, precej težka jed. Če del krompirja nadomestimo z zelenjavo, majonezo in olje pa zamenjamo z jogurtom, pa lahko jedi dodamo tudi nekaj svežine. Gremo kuhat... :)

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 30 minut

Sestavine:
(za 4 osebe)

4 krompirji
2 paradižnika
1 kumara
1 paprika
3 mlade čebule
sveža zelišča

1 lonček jogurta
1 jedilna žlica gorčice
česen v prahu
sol
poper

Priprava:

1. Neolupljen krompir skuhajte v osoljeni vodi. Ko je kuhan, ga večkrat prelijte s hladno vodo, da se ohladi. Nato ga olupite in narežite na rezine.
2. Zelenjavo narežite na majhne koščke in jo dodajte krompirju.
3. V posodi zmešajte jogurt, gorčico, česen v prahu in začimbe. Po potrebi dolijte malce vode, da bo preliv imel nekoliko tekočo konsistenco.
4. Krompir in zelenjavo prelijte s pripravljeno omako in vse skupaj dobro premešajte. Pokrijte s folijo in pustite v hladilniku prb. 1 uro. Krompir bo vpil nekoliko tekočine, da bo solata imela prav tako konsistenco, kot če bi jo delali po klasični recepturi z majonezo.




Solato po želji okrasite s svežimi zelišči in po okusu pokapajte z nekaj kapljicami olivnega ali bučnega olja. Solata se odlično poda mesu in ribam na žaru ali ocvrtim jedem.

Dober tek! :)

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso