Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

torek, 06. februar 2018

Zelenjavna zloženka

ZELENJAVNA ZLOŽENKA
"Odlična priloga k ribi ali mesu ali pa kar tako."
Vem, da trenutno ni sezona paradižnika in bučk, ampak kot pravijo: takrat, ko nimaš si želiš... 
in še dobro da živimo v svetu, kjer si lahko sezonske jedi privoščimo skozi vse leto. 
Zloženka je sestavljene iz bučk, paradižnika, krompirja in mocarele, zlahka pa ji dodajte še kakšne gobice, papriko, mocarelo lahko nadomestite s feta sirom 
in še in še je možnih kombinacij, izbira pa je le vaša. 
Gremo kuhat! :)

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 30 minut

Sestavine:
(za 2 osebi)

3 paradižniki
1 bučka
2 krompirja
200 g mocarele
olivno olje
začimbe (bazilika, origano, rožmarin, sol, poper)

Priprava:

1.  Zelenjavo očistite in narežite na tanke rezine. Krompir predhodno pokuhajte za cca 5 minut, da bo na kuhan na 3/4. Na tanko narežite tudi mocarelo.
2. Zelenjavo in sir poljubno zložite... lahko tako kot vidite na spodnji sliki ali kako drugače, prepustite se domišljiji. :)
3. Zelenjavo pokapajte z olivnim oljem in začinite z izbranimi začimbami.
4. Zelenjavo pecite v pečici, ogreti na 200 C, 20-25 minut.



Serviranje: midva sva si tole jed privoščila ob pečeni šarenki; je praktično, ker damo ribo in zelenjavo istočasno v pečico in čez dobrih 20 minut je kosilo na mizi. Zraven se prileže kozarec suhega belega vina, sveža limonada ali osvežilna pijača, npr. mineralna voda z bezgovim sirupom.
Pa dober tek! :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment