Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

torek, 26. december 2017

Cake pops jelenčki in lešnikov liker

CAKE POPS JELENČKI 
& LEŠNIKOV LIKER
"Čudovito sladko presenečanje, 
ob katerem se bo raznežilo staro in mlado. :)"
Z dragim vsako leto za božič svoji družini in prijateljem podariva darilce iz domače kuhinje. 
Ponavadi nekaj dobrega za pojest in nekaj konkretnega za popiti. Tudi letos sva šla v to smer; pripravila sva lešnikov liker in cake pops-e v obliki jelenčkov, ki so bili deležni največ pozornosti. :) 
V nadaljevanju vam zaupam še recepta. Pa lepe praznike vsem skupaj in vesel skok v novo leto! ;)


CAKE POPS JELENČKI

Sestavine:
čokoladni biskvit 
(6 žlic moke, 4 žlice sladkorja, 7 žlic mleka, 1 jajce, 1 vanili sladkor, 1 žlička kakava v prahu, 1 žlička pecilnega praška, 1 žlica ruma - pecite na 200 stopinj cca 15 minut),
sir mascarpone (približno 200-250 gramov)

stopljena čokolada

jedilne oči

m&m bombončki za  noske
prestice
paličice za lizike, ražnjiči ali kaj podobnega 


Priprava:

Specite biskvit in ga zmeljite (sama sem ga v večih rundah drobila kar v blenderju). 

Biskvitu primešajte mascarpone - masa mora biti takšna, da se dajo narediti kompaktne kroglice. Po občutku.

Maso dajte na hladno. Stopite čokolado in jo ohladite. Iz ohlajene mase naredite kroglice. 

Paličico pomočite v stopljeno čokolado in jo previdno zapičite v kroglico. Spet dajte za 15 minut na hladno. 

Zdaj kroglico previdno pomočite v čokolado in jo zapičite v stiropor ali kaj podobnega. Dobro je, če si jih zlagate v hladilnik ali na balkon, če je hladno, da čokolada čim prej postane trda.

Ko so lizike skoraj skoraj popolnoma ohlajene, se lotite okrasitve. Vzemite eno paličico in vsak kos okrasa namažite s stopljeno čokolado in ga pritrdite na liziko. 

Res je, malce bo traja in tudi je res, požrlo vam bo nekaj živcev, a ne obupajte, saj se splača! :D




LEŠNIKOV LIKER

Sestavine:
1 lešnikov puding
0,5 l mleka
200 g sladkorja
1 dcl ruma

Priprava:
Puding skupaj s sladkorjem skuhajte in ohladite. Med kuho ves čas mešajte, da ne bo grudic. Ko je puding ohlajen, dolijte poljubno količino ruma, malce pokušajte koliko vam najbolj ustreza. Tak liker je precej gost, če želite redkejšega, dodajte še nekaj tekočine; bodisi več mleka na začetku ali več ruma ob koncu priprave. Pa veselo degustiranje vam želim. ;)


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment