Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

torek, 14. november 2017

Polpeti z ribo in fižolom

POLPETI Z RIBO IN FIŽOLOM
"Malce drugačni, a odlični in hranljivi polpeti."
Tile polpeti pa spadajo po moje kar pod super hrano. Imajo veliko beljakovin in zdravih maščob ter kakovostnih ogljikovih hidratov, poleg tega pa so še zelo okusni. Ne bomo se slepili; če bi jih naredili z belim kruhom in spohali v pol litra olja bi bili verjetno še okusnejši, a konec koncev si kar je ješ, zato so ti polpetki zdravi. Ko bomo imeli "cheat day" pa jih lahko po mili volji tudi spohamo. Vendar tokrat ena različica, prijazna našemu telesu. ;)

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 30 minut

Sestavine:
(za 3 osebe - cca 9 polpet)

1 pločevinka fižola
2 fileja bele ribe (uporabim kar zamrznjeno pango ali kaj podobnega)
130 g ovsenih kosmičev
1 veliko jajce ali 2 manjši
2 žlici olja
2 žlički arašidovega masla
začimbe po okusu: sol, poper, koper, česen...
poljubna zelenjava za prilogo

Priprava:

1.  Fižol odcedite in ga dajte v multipraktik, dodajte še 100 g ovsenih kosmičev (30 g pustite za kasneje), zraven gre še jajce, na koščke narezana riba in začimbe. Vse skupaj zmeljite v enotno zmes. Lahko ostane malo bolj rustikalno, da se bo v polpeti videlo kaj vsebuje. Še nasvet: pri soli ne šparajte preveč, da ne bodo polpetki brez okusa.

2. Preostale ovsene kosmiče stresite na krožnik. Zdaj oblikujte polpete in jih pomokajte v kosmičih.

3. Na žlici oljčnega olja jih na manjšem ognju na vsaki strani za nekaj minutk popečite. Ko so pečeni jih odstranite in v ponev dodajte arašidovo maslo; ko se stopi, ogenj ugasnite in v maslu povaljajte polpete.

Za prilogo ponudite solato ali zelenjavo iz žara. 

Pa dober tek! :)



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment