Nasvet za enodnevni izlet

NASVET ZA IZLET
Šmartinsko jezero, celjski Stari grad, staro mestno jedro Celja, Žalec in fontana piva
 (sobota, 21. 10. 2017)

Pozdravljeni vsi skupaj...
tokrat malo drugače... ne z receptom, ampak z nasvetom za izlet. Vedno znova tuhtam, kam bi lahko šla za en dan, da ne bi preveč stalo, da bi bilo zanimivo... in tukaj je en tak predlog. :)

Celoten izlet je trajal prb. 6 ur (iz Maribora), zapravila sva cca. 40 eur (2*4 eur karta na grad, 1*8 eur degustacija piva v fontani, 20 eur kosilo, pa še malo za benz in kavico.)



Najprej sva se odpravila na Šmartinsko jezero. Tam je narejena res čudovita pot, privoščite si lahko tudi kavico, imeli pa smo celo živo glasbo. :D En gospod je na mikrofon prepeval, da se je slišalo čez celo jezero in to kar sredi dneva, prav posrečeno. :)



Po obisku jezera sva se odpravila na celjski Stari grad, ki je res vreden ogleda. Za 4 eur na osebo vas bodo pričakale tematske sobe, čudoviti razgledi, trenutno pa tudi razstava mučilnh naprav. Od teh štirih eurov dobiš še bon za kavico v njihov kavarni, ki je res čudovita. Midva sva si privoščila latte macchiato z okusom (jaz kokos in moj dragi karamela) - njami! :)

Po ogledu gradu sva se zapeljela še v mesto in se malce sprehodila. Srečala sva Almo Karlin ;) in se noro lačna zapodila proti znani gostilni Stari pisker, ki pa je bila tako nabito polna, da sva se lahko kar obrnila. No, kaj smo se naučili? Da se miza prej rezervira. :)








Za konec sva se zapeljela še do Žalca. Bila sva že precej tečna... zakaj? Ker sva bila strašno lačna. :) No, pa sva po poti zguglala, da naj bi v pub-u Kolodvor v Žalcu imeli dobre burgerje in res je bilo tako. Noro lačna sva se dobro najdela in kolikor sva prej bila lačna, sva sedaj bila preveč sita - klasika. :D 


No, prav zaradi tega sva si degustacijo na fontani piva delila. Tale fontana je sicer zelo zanimiva zadeva, a se ji je zgodil množični turizem, ki jo je prav malce uničil. No, za primer poglejte spodnjo fotko. To je fontana piva... kje je fontana piva? ;) Sicer degustacija šestih piv po cca 1 dcl stane 8 eur, dobiš pa zelo luškan vrček za domov. Dokaj fer cena za takšno senzacijo.


Skratka; izlet je bil super, izkoristila sva najbrž enega zadnjih toplih dnevov tega leta in to na čudovit način. Midva tole ruto vsekakor priporočava, ko pa spet pogruntava kak tak izlet, pa seveda poročam. ;) 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso