Domači humus

HUMUS
"Odličen namaz iz čičerike."
Humus je pri nas vse bolj prepoznavna jed. Sicer nima najbolj obetajočega imena, kar je tudi mene dolgo odvračalo od tega, da bi ga poskusila... in potem se ga. Potem gre nekako takole: najprej ga jeste na kruh, potem ga dodajate omakam, solatam, krompirju, na koncu pa  ga mažete že kar na žlico. ;) Humus prihaja iz srednjega vzhoda in je poln beljakovin, zato je zelo hranilen je res super, če ga vključimo v svoj jedilnik. Moj recept se malce razlikuje od originalnega, ker je po "podomačen" z začimbami, ampak preverjeno odličen. :) Priporočam vam, da se lotite te izjemno preproste priprave  in ga poskusite. Seveda ga lahko kupite tudi v trgovini, vendar moram priznati, da mi še noben trgovinski humus ni premagal prav tega domačega. Pa veliko užitkov v kuhinji. :)

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 5 minut

Sestavine:

250 g čičerike iz pločevinke (kupite pakirano kot fižol)
3-4 žlice olivnega olja
1 žlica limoninega soka
0,5 čajne žličke česna v prahu
0,5 čajne žličke soli
2 ščepca popra
pol čajne žličke suhe bazilika
2 ščepca ingverja v prahu
Količino začimb lahko seveda prilagajate, po mojem okusu, mora biti krepko začinjeno, tudi soli mora biti dovolj, da zaokroži okus. Če imate radi pikantno, dodajte še čili.


Priprava:

Vse našteto preprosto stresite v blender in zmiksajte. Če bo zmes presuha po žličkah dodajajte malce vode, vendar ne toliko, da bi bilo tekoče. Če se vam ne zmelje popolnoma, lahko kasneje večje dele zmečkate še z vilico.



Predlagam vam, da nekaj čičerik prihranite za dekoracijo, končno jed pa pokapate še z malce olivnega olja.
 
Pa dober tek! :)

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso