Panga s sladkim krompirjem in salso
PANGA S SLADKIM KROMPIRJEM IN PARADIŽNIKOVO SALSO
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 30 minut
Sestavine:
2 fileja zamrznjene bele ribe (seveda lahko kupite tudi sveže, a je za čez teden veliko bolj praktično uporabiti zamrznjene fileje)
2 rdeča krompirja
6 češnjevih paradižnikov
6 kroglic mozzarele
nekaj lističov bazilike
sol
poper
olivno olje
solata
Priprava:
1. Prečico segrejte na 200 C - ventilacijsko. Ribo odtajajte in jo nato dobro popivnajte s papirnato brisačo. Začinite s soljo in poprom.
2. Krompir narežite na tanke kolobarje in začinite z oljem, soljo in poprom ter še kakšno začimbo po okusu.
3. Ribo položite v en pekač, krompir pa v drugega. Krompir se naj ne prekriva med seboj, prav tako ne riba. Krompir pecite na zgornji reži, ribo na spodnji. Vse skupaj pecite prb. 15 minut. Ob koncu lahko krompir vzamete iz pečice, ribo prestavite na gornjo rešeto in pečico nastavite na "infra", da se na hitro še zapeče od zunaj za nekaj minutk, med tem ko servirate.
4. Za salso sem izbrala nekaj češnjevih paradižnikov, za katere se moram pohvaliti, da prihajajo iz najinega balkona iz so pridelek mojega dragega fanta. :)
Paradižnik in mozarelo narežite na majhne koščke, prav tako baziliko. Začinite s soljo, poprom in olivnim oljem ter postrežite na ribi in solati.
"Hitro, barvito in okusno kosilo."
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 30 minut
Sestavine:
2 fileja zamrznjene bele ribe (seveda lahko kupite tudi sveže, a je za čez teden veliko bolj praktično uporabiti zamrznjene fileje)
2 rdeča krompirja
6 češnjevih paradižnikov
6 kroglic mozzarele
nekaj lističov bazilike
sol
poper
olivno olje
solata
Priprava:
1. Prečico segrejte na 200 C - ventilacijsko. Ribo odtajajte in jo nato dobro popivnajte s papirnato brisačo. Začinite s soljo in poprom.
2. Krompir narežite na tanke kolobarje in začinite z oljem, soljo in poprom ter še kakšno začimbo po okusu.
3. Ribo položite v en pekač, krompir pa v drugega. Krompir se naj ne prekriva med seboj, prav tako ne riba. Krompir pecite na zgornji reži, ribo na spodnji. Vse skupaj pecite prb. 15 minut. Ob koncu lahko krompir vzamete iz pečice, ribo prestavite na gornjo rešeto in pečico nastavite na "infra", da se na hitro še zapeče od zunaj za nekaj minutk, med tem ko servirate.
4. Za salso sem izbrala nekaj češnjevih paradižnikov, za katere se moram pohvaliti, da prihajajo iz najinega balkona iz so pridelek mojega dragega fanta. :)
Paradižnik in mozarelo narežite na majhne koščke, prav tako baziliko. Začinite s soljo, poprom in olivnim oljem ter postrežite na ribi in solati.
Zraven se prileže kozarec duhega vina ali sveža limonada.
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment