Pečene rajčje prsi s prilogo
PEČENE RAČJE PRSI
s krompirjevimi ocvrtki in grahovo omako z mladim sirom
Čas pripirave: 30-40 minut
Zahtevnost: srednja
Sestavine:
(za dve osebi)
400 g račjih prsi s kožo
200 gramov graška
100 g mladega sira (npr. feta sir)
2 večja krompirja
česen v prahu
sol
poper
Priprava:
Račje prsi:
Račja prsa operemo in dobro osušimo s papirnato brisačo ter na obeh straneh začinimo s soljo in poprom. Kožo rahlo zarežemo na večih mestih. V hladno teflonsko ponev položimo prsa skožo navzdol in prižgemo ogenj. Prsa pečemo 7 minut na srednjem ognju in jih polivamo z maščobo, ki jo izpustijo prsa. Potem jih obrnemo in popečemo še z druge strani za pol minutke. Račje prsi položimo v pečico in jih pečemo 15 minut na 220 C. Ko so pečena jih pokrijemo s folijo in pustimo nekaj minut počivati. Narežemo jih na rezine in postrežemo. Maščobo, ki je ostala v ponvi zadržimo!
Komentar: Sama sem na ta način splekla prsa na varijanto "medium well", torej so bila skoraj pečena, a še zmeraj zelo sočna. Želela sem jih speči še malce bolj surovo, zato jih bom naslednjič imela v pečici le 13-14 minut. Tukaj gre za minute, veliko pa je odvisno tudi od vaše pečice, zato boste morali sami ugotoviti kateri čas je ravno pravšnji, da bodo prsa pečena po vašem okusu.
Krompir:
Krompir olupimo, narežem in kuhamo v osoljeni vodi, kot za pire krompir. Ko je krompir kuhan, ga pretlačimo in začinimo s soljo, poprom in česnom v prahu. Oblikujemo jih v nekakšne cmoke in jih popražimo v masti, ki nam je ostala v ponvi od pečenja race.
Grahova omaka:
Grašek skuhamo v juhi ali osoljeni vodi. Ko je kuhan, ga v blenderju skupaj s sirom, poprom in soljo zmeljemo v gladko kremo.
s krompirjevimi ocvrtki in grahovo omako z mladim sirom
"Fuzija okusov za posebne priložnosti."
Čas pripirave: 30-40 minut
Zahtevnost: srednja
Sestavine:
(za dve osebi)
400 g račjih prsi s kožo
200 gramov graška
100 g mladega sira (npr. feta sir)
2 večja krompirja
česen v prahu
sol
poper
Priprava:
Račje prsi:
Račja prsa operemo in dobro osušimo s papirnato brisačo ter na obeh straneh začinimo s soljo in poprom. Kožo rahlo zarežemo na večih mestih. V hladno teflonsko ponev položimo prsa skožo navzdol in prižgemo ogenj. Prsa pečemo 7 minut na srednjem ognju in jih polivamo z maščobo, ki jo izpustijo prsa. Potem jih obrnemo in popečemo še z druge strani za pol minutke. Račje prsi položimo v pečico in jih pečemo 15 minut na 220 C. Ko so pečena jih pokrijemo s folijo in pustimo nekaj minut počivati. Narežemo jih na rezine in postrežemo. Maščobo, ki je ostala v ponvi zadržimo!
Komentar: Sama sem na ta način splekla prsa na varijanto "medium well", torej so bila skoraj pečena, a še zmeraj zelo sočna. Želela sem jih speči še malce bolj surovo, zato jih bom naslednjič imela v pečici le 13-14 minut. Tukaj gre za minute, veliko pa je odvisno tudi od vaše pečice, zato boste morali sami ugotoviti kateri čas je ravno pravšnji, da bodo prsa pečena po vašem okusu.
Krompir:
Krompir olupimo, narežem in kuhamo v osoljeni vodi, kot za pire krompir. Ko je krompir kuhan, ga pretlačimo in začinimo s soljo, poprom in česnom v prahu. Oblikujemo jih v nekakšne cmoke in jih popražimo v masti, ki nam je ostala v ponvi od pečenja race.
Grahova omaka:
Grašek skuhamo v juhi ali osoljeni vodi. Ko je kuhan, ga v blenderju skupaj s sirom, poprom in soljo zmeljemo v gladko kremo.
Serviram in ponudimo.
Zraven se prileže vino močnejšega okusa, morda belo vino starejšega letnika ali kozarec dobrega rdečega vina.
Predlog:
Modri Pinot 2013, suho, 13% alk, Zlati Grič, vinorodna
dežela Podravje
Dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment