Tofu s pridihom Azije

Tofu s pridihom Azije 
"Vegi kosilo, ki raztura."
Sama nisem vegi, sem pa mnenja, da ljudje danes pojemo preveč mesa.
 Zmeraj se čudimo ljudem, ki doživijo visoko starost in veste kaj? 
Ti ljudje niso pojedli pol kile mesa na dan, niti na teden... ker ga pač ni bilo. Danes imamo vsega v izobilju, zato si pač privoščimo. Vendar bodimo malce prijaznejši do sebe, do živali in narave in si vsaj nekajkrat na teden privoščimo brezmesno kosilo. Tale recept je lep primer, 
da se da skuhati odličen obrok tudi brez zrezkov. 
Gremo kuhat! :)

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 20 minut

Sestavine:
(za dve osebi)

majhna skodelica riža (sama sem uporabila tri vrste žit, ki jih pakira Zlato polje)
azijska zelenjava* 
300g tofuja
sojina omaka
med
limona
1 žlička škroba
olje

* Seveda lahko kupite svežo zelenjavo, vendar sama rada uporabim zamrznjene mešanice; tokrat sem uporabila Sparovo vok zelenjavnomešanico... zakaj? Zamrznjena zelenjava je velikokrat bistveno bolj sveža kot t.i. "sveža zelenjava", saj jo zamrznejo takoj po tem, ko jo poberejo in tako zadrži večino svojih hranil, med tem ko "sveža zelenjava" ponavadi v trgovine potuje veliko časa in z vsakim dnem zgublja hranilno vrednost. Poleg tega je tak način kupovanja zelenjave bolj praktičen, hitrejši za pripravo in cenejši.

Priprava:


1. Riž skuhajte v dvokratni količini osoljene vode.

2. Tofu narežite na rezine in ga prelijte z nekaj sojine omake in po okusu začinite še s čilijem ali katero drugo začimbo.

3. V ponvi segrejte olje in prepažite zelenjavo. V skodelici premešajte deciliter vode, žlico medu, žličko škroba in sok polovice limone, ter zalijte prepraženo omako. Dobili boste domačo sladko kislo omako, ki jo prelijte po zelenjavi. Po okusu dodajte še žlico ali dve sojine omake in čili.

4. Na žar ponvi (ali kateri drugi) popecite tofu iz vseh strani.

5. Riž lahko pomešate z zelenjavo in omako, ter vse ksupaj ponudite z zapečenim tofujem.


Dober tek! :)

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso