Polnjeni telečji zrezki po mediteransko

POLNJENI TELEČJI ZREZKI po mediteransko
"Kosilo, ki si ga ne privoščiš vsak dan,  ampak se splača! :) "
Tale recept sem zaseldila v reviji Dober tek. Malce sem ga spremenila glede na sestavine, ki sem jih imela doma, kar seveda lahko storite tudi vi. Postopek priprave je nekoliko zahtevnejši in terja nekaj časa, ampak se splača. Tega kosila se lotite, ko imate čas in voljo do kuhanja. Super se obnese kot romantična večerja, čeprav bo zmagovalnan kombinacija 
tudi na družinskem kosilu. 
Gremo kuuuhat! :)

Zahtevnost: srednja

Čas pirprave: 1 ura

Sestavine:
(za 2 osebi)

Zrezki:
2 telečja zrezka
5 žlic skute
3 sušeni paradižniki
5 oliv
šopek peteršilja
sok polovice limone
dve pesti ribanega sira (npr. edamec, gauda)

Priloga:
pol bučke
1 čebula 
2 stroka česna
80 g testenin - rezancev
mlada čebula
1-2 zajemalki juhe
1,5 dcl smetane za kuhanje
2 sušena paradižnika
5 oliv
šopek peteršilja

Začimbe: sol, poper, bazilika

Pripirava:

1. Zrezke previdno potolčemo, solimo in popramo.

2. Pripravimo nadev: sesekljamo paradižnik, olive in peteršilj, solimo popramo in premešamo.

3. Zrezke napolnimo s pripravljenim nadevom in jih dobro zapremo (ni potrebno z zobotrebci).

4. Zrezke z obeh strani na hitro popečemo na močno segretem olju. Če bo steklo kaj nadeva ne skrbite, vse skupaj se bo v pečici še fino zapeklo.

5. Segrejemo pečico na 200 C. Zrezke položimo v pekač in jih potresemo s sirom. Damo v segreti pečico za prb. pol ure.

6. Med tem skuhamo rezance. Sok mesa iz ponve prelijemo v drugo posodo. V isti ponvi segrejemo olje in popražimo čebulo, nato še česen. Dodamo juho in malce prevremo. Dodamo še smetano in sok, ki je ostal od mesa ter prevremo v gosto omako. 

7. Bučke narežemo na tanke trakove in jih dodamo omaki (naj ostanejo malce hrustljave). Dodamo še rezance in mlado čebulo, nasekljane paradižnike ter olive. Vse skupaj pokuhamo in začinimo s soljo, poprom in baziliko ter potresemo s svežim peteršiljem.

8. Zapečene zrezke postrežemo z ravnokar pripravljeno prilogo.

Dodajte še kozarec dobrega vina, odlično se bo ujelo kakšno mlado polsuho vino ali pa tudi kaj močnejšega rdečega, npr. cabernet sauvignon.

Prižgite še svečke, uredite čudovit pogrinjek pa dober tek! :) 


Komentarji

Objavite komentar

Komentar/Comment

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso