Kako porabiti ostanke po pikniku?
KAKO PORABITI OSTANKE PO PIKNIKU?
Piščanec z rižem in zelenjavo z aromo žara
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 30 minut
Sestavine:
(za 2 osebi)
Piščanec z rižem in zelenjavo z aromo žara
"Odlična ideja, kako ostanke hrane iz včerajšnjega piknika spremeniti v v zdravo in okusno kosilo."
Poletje je čas piknikov in kot ponavadi, vedno kupimo malo preveč sestavin, sploh če povabimo večjo družbo. In kot zmeraj se pojavi vprašanje, kam z ostanki? Tukaj je en super predlog, kako porabite ostanke - pa ne le meso in zelenjavo, dodate lahko tudi preostanke kakšnih solat in podobno. Pri receptu se pa nikar ne omejujte, iz tega se da izpeljati mnogo verziji z dodajanjem različnega vrsta mesa, zelenjave, začimb... pa veselo kuhanje vam želim! :)
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 30 minut
Sestavine:
(za 2 osebi)
200g ostankov mesa (nama je ostal pečen piščenec)
ostanki zelenjave - paprika, mlada čebula, paradižnik, bučke ipd. (sama sem uporabila celo ostanek testeninske solate z jogurtom, jogurt je namreč naredil super omako, zelenjava pa je zaradi jogurtove marinade bila zelo okusna).
1 žlica BBQ omake (lahko jo nadomestite s katechupom ali medom za sladkost)
1 žlica gorčice
sol
poper
peteršilj
olje
Priprava:
1. V kozici skuhajte riž (seveda lahko tudi testenine, kuskus, ajdovo kašo, piro...)
2. Meso narežite na manjše koščke; če je pečeno že od prej, ga samo pogrejte, sicer ga dobro prepražite na malce olja.
3. Meso dodajte zelenjavo in jo popražite (najprej tršo, potem mehkejšo).
4. Če je vse skupaj presuho, dodajte malce vode. Primešajte še sol, poper, gorčico in BBQ omako ter primešajte kuhan riž.
5. Vse skupaj malce pokuhajte in potresite s svežim peteršiljem.
Če ste zelo zelenjavni si zraven privoščite še skledo solate, odveč pa ne bo niti vrček piva. ;)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment