Zelenjavna ponev z morskimi sadeži
ZELENJAVNA PONEV Z MORSKIMI SADEŽI
Čas priprave: 20 minut
Sestavine:
(za 3 osebe)
35 dag lignjev
35 dag škampov
2 paradižnika
1 bučka
pol paprike
mlada čebula
vložene artičoke
400 g pelatov
1 dcl rdečega vina
česen
peteršilj
francoska bageta
olivno olje, provansalske začimbe, čili, sol
"Želite priklicati morje in sonce? To je pravi način, da to storite."Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 20 minut
Sestavine:
(za 3 osebe)
35 dag lignjev
35 dag škampov
2 paradižnika
1 bučka
pol paprike
mlada čebula
vložene artičoke
400 g pelatov
1 dcl rdečega vina
česen
peteršilj
francoska bageta
olivno olje, provansalske začimbe, čili, sol
Priprava:
1. V večji ponvi segrejte olivno olje in prepražite nasekljano mlado čebulo in česen. Za tem dodajte še papriko, potem še artičoke in paradižnik. Vse skupaj zalijte z vinom in pokuhajte.
2. Zelenjavi dolijte še pelate in vse skupaj po okusu začinite.
3. Lignje očitite in narežite na kolobarčke. Del jih lahko prerežete samo na pol. Segrejte ponev in na olju na hitro popečite morske sadeže. Dodajte jih zelenjavni ponvi in vse skuhaj za nekaj minut še pokuhajte. Med tem lahko lignje, ki ste jih pustili cele in prerezali samo na pol popečete v vroči ponvi in jih nadevate na vrh zelenjavne ponve (kot na sliki).
4. Izbiro priloge prepuščam vašemu okusu. Sama sem bageto narezala in premazala s tržaško omako (olivno olje, česen, peteršilj, sol) in v pečici na programu "infra" kruhke na hitro popekla. S kruhki lahko potem fino popivnamo paradižnikovo omako.
4. Izbiro priloge prepuščam vašemu okusu. Sama sem bageto narezala in premazala s tržaško omako (olivno olje, česen, peteršilj, sol) in v pečici na programu "infra" kruhke na hitro popekla. S kruhki lahko potem fino popivnamo paradižnikovo omako.
Zelenjavno ponev z morskimi sadeži ponudite s kozarcem rdečega vina.
Dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment