Pira, ječmen in riž s šunko

PIRA, JEČMEN in RIŽ s šunko
"Zdrava in pestra različica rižote."


Ravno teče teden po veliki noči in verjetno nam je vsem ostala na zalogi šunka, ki jo je kar hitro potrebno pospraviti. 
Ta recept je odlična ideja kako to lahko storite, poleg tega pa boste z zdravimi ogljikovimi hidrati poskrbeli tudi za to, da boste po tem kosilu še dolgo ostali siti. 
Kupila sem namreč mešanico Zlatega polja; rjav riž, pira in ječmen. Zadeva je res odlična, priporočam. :)

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 30 minut

Sestavine:
(za 2 osebi)
100 g mešanice žit
100g šunke
1 dcl smetane za kuhanje
čebula
česen
jušna osnova
poper
majaron
olje
solata


Priprava:
1. Žita skuhajte v jušni osnovi. Kuhajo se dobrih deset minut. Navodila za kuhanje imate na embalaži, sicer pa se jaz večinoma držim pravila razmerja 1:2 ali 1:3.

2. V ponvi segrejte olje in popražite čebulo, česen in nazadnje še šunko. Dodajte smetano in začinite po okusu.

3. Kuhana žita primešajte omaki in jed je končana.


Jed postrezito z obilice sveže solate.
 
Dober tek! :)

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso