Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

nedelja, 27. marec 2016

Velikonočne čokoladne lizike

VELIKONOČNE ČOKOLADNE LIZIKE 
"Zabavno in okusno velikonočno darilce."
Kot vsako leto, sem tudi letos želela za velikonočne praznike pripraviti sladico, ki bi razveselila predvsem otroke. S prihajajočo pomladjo me vse bolj navdušujejo pisane zadevice, zato so takšna tudi letošnja darila. 
Priprava tehnično sicer ni zahtevna, vzame pa kar nekaj časa in prostora, zato jo težko proizvedemo v velikih količinah. Sama sem jih pripravila 8, 
ki sem jih zlahka sušila na dveh pekačih. 
Upam, da sem vas navdušila za "pockanje po kuhinji". 
Obilo užitkov vam želim. ;)

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 30 minut + hlajenje (na balkonu 2-3 ure, v zamrzovalniku pol ure, v hladilniku kakšno uro...)

Sestavine:
(za 8 lizik)

250 g čokolade (uporabite raje kakovostno čokolado, ne tiste za kuhanje, če želite je lahko mlečna, sama pa sem uporabila 65% čokolado, ki je bila všeč tudi otrokom)
 poljubne mrvice, bombončki, posipi
palčke za ražnjiče
peki papir  
kartonasti trak
lepilni trak

Priprava:
1. Čokolado stopite v vodni kopeli; v loncu zavrite vodo in nanjo položite posodo s čokolado in jo, med tem ko se topi, večkrat premešajte.


2. Na pekač razprostite peki papir in nanj položite palčke. Iz kartona oblikujte jajce in model pritrdite z lepilnim trakom.

3. Model položite na leseno palčko in z žlico dodajte čokolado. Pri mojem modelu sta 2 žlici bili dovolj. Potem model odtranite. Masa se bo še malce nepravilno razlila, ampak nič za to, saj so to domača čokoladna jajčka. :)

4.Ko je čokolada še tekoča, jajčka poljubno okrasite z mrvicami ali drugimi posipi. Palčke dajte na balkon za nekaj uric ali si pomagajte s hladilnikom/zamrzovalnikom. 
Da boste lažje ocenili kdaj je čokolada strjena, dodajte na peki papir malce čokolade za "štihprobo". Pri odstranitvi si lahko pomagate z nožem ali s čim podobnim.


Pa še zavita različica.


...in seveda še najpomembnejše - otroško veselje. :)

 

Želim vam lepe praznike! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment