Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

torek, 16. februar 2016

Njoki z omaki z rjavimi šampinjoni

 NJOKI Z RJAVI ŠAMPINJONI
"Udobna hrana. ;)"
Tale jed te res potolaži. Če ne rabiš tolažbe, pa te vsaj malo pocrklja. Rjavi šampinjoni so za razliko od belih nekoliko bolj aromatični, kar se pozna tudi v omaki. Sama sem njoke kupila, ker se mi  ni dalo "pocat". Če bi jih delala sama, pa bi namesto oblike njokov verjetno raje naredila domače "luleke". :) Če boste njoke delali sami, si lahko pomagate s tem videoposnetkom:
 Upam, da si boste s to jedjo polepšali kakšno nedeljsko popoldan, čeprav je jed narejena tako hitro, da si jo brez problema v pol ure lahko pripravite tudi čez teden.

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 30 minut

Sestavine:
(za 2 osebi)

300-400 g njokov
250 g rjavih šampinjonov
2 decilitra smetane za kuhanje
česen
timijan
sol
poper
meso po okusu (sama sem dodala na trakce narezan svinjski file)
čili omaka/ tabasco po okusu - pri nas smo pač nori na čili :)


Priprava:

1. Če ste se odločili za dodatek mesa, najprej na olju prepražite na trakce narezano meso.
2. Gobe narežite poljubno. Sama sem jih del narezala na tanjše rezine, del pa bolj na grobo, da se gobe bolj konkretno okusijo. Povišajte ogenj na katerem imate ponev z mesem in dodajte gobe ter jih prepražite. Ko so prepražene, dodajte še česen (lahko dodate tudi česen v prahu, vendar ga dodajte šele takrat, ko boste dodali smetano).
3. Ko je vse skupaj prepraženo, omako zalijte s smetano, dodajte začimbe in na nizkem ognju kuhajte.
4. Med tem zavrite vodo in jo solite. Skuhajte njoke; kuhani so takrat, ko pripravajo na površje. Kuhane njoke primešajte k omaki.

Ponudite z motovilcem ali rukolo, jed pa potresite s svežim peteršiljem ali baziliko. 
Zraven si privoščite še kozarec aromatičnega belega vina.
Dober tek! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment