Schwarzwaldski muffini


SCHWARZWALDSKI MUFFINI 
"Čokoladne tortice s svežino višenj in slastnim okrasom."

Zahtevnost: srednja

Čas priprave: 15 minut priprave+25-30 minut pečenja

Sestavine:
(za 24 muffinov)

Testo
1 kozarec vloženih višenj (sama uporabim S-budget - 350g češenj, 680 g skupna količina)
3 jajca
160g margarine
160g bele moke
1 pecilni prašek
1 vanilijev sladkor
120 g sladkorja
25 g kakava v prahu

sok, ki ostane od vloženih višenj (lahko dodate tudi mleko, 2-3 dcl)

Okras
sladka smetana

1 žlica sladkorja v prahu
nekaj kapljic vanilijevega izvlečka/ekstrakta
vložene višnje
čokoladni greh/čokoladni ostružki/kakav v prahu


Priprava:
1. Stopljeno maslo, jajca in sladkor in vanilijev sladkor penasto umešajte.

2. Masi dodajte moko, pecilni prašek, kakav v prahu in tekočino. Vse skupaj zmiksajte ter previdno vmešajte še odcejene višnje (nekaj jih prihranite za okras).

3. V modele za mafine nadevajte prtičke proti prijemanju in v vsak model nadevajte maso do 3/4 (med pečenjem se bo masa še dvignila). Pečite prb. 25 minut na 180C.

4. Za okraševanjem vam priporočam, da stepete sladko smetano, dodate malce sladkorja v prahu in vanilijevo aromo. Če želite lahko smetani dodate še kremfiks ali kaj podobnega, da bo bolj stabilna. Potem s smetano preprosto okrasite vrh ohlajenega kolačka, smetano prelijte s čokolado in na vrh dodajte še "češnjo na tortico". :)

Dober tek! :)

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso