Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

torek, 11. avgust 2015

Faširanci z ovsenimi kosmiči

FAŠIRANCI Z OVSENIMI KOSMIČI 
"Faširanci ali polpeti? Nima veze... vsi jih obožujemo! :)"

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: pol ure

Sesatvine:
(za dve osebi)

250g mlete govedine (lahko jo zamenjate tudi z zelenjavo ali tuno)
1 jajce
1 manjša čebula
1 skodelica ovsenih kosmičev
začimbe (sol, poper, ingver, čili, rožmarin)
drobnjak/peteršilj
olivno olje

Priloga:
rukola
sol
chia semena
olivno olje
pol limone

Omaka:
hren (iz stekleničke)
kisla smetana
Hren in kislo smetano preprosto zmešajte - razmerje prepuščam vašemu okusu - sama naredim namreč takšno razmerje, da nam vsem pošteno sčisti sinuse. ;)

Priprava:
1. Ovsene kosmiče zmeljite (sicer ni nujno, je pa fajn). Na kapljici olja popražite zelo drobno nasekljano čebulo.
2. Premešajte mleto meso, razžvrkljano jajce, nasekljan peteršilj, polovico mletih ovsenih kosmičev, popraženo čebulo in začimbe ter vse skupaj dobro zamesite.
3. Oblikujte polpete in jih povaljajte v preostanku ovsenih kosmičev.
4. V ponvi segrejte malce olivnega olja in popečite polpete. Čez nekaj časa jih obrnite in  dolijte še malce olja, da bodo imeli slastno skorjico. Z oljem resnično ni potrebno pretiravati, vendar brez njega prav tako ne gre.


Polpete ponudite s solato iz rukole in smetanovim hrenom.

Dober tek! :)




Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment