Faširanci z ovsenimi kosmiči
FAŠIRANCI Z OVSENIMI KOSMIČI
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: pol ure
Sesatvine:
(za dve osebi)
250g mlete govedine (lahko jo zamenjate tudi z zelenjavo ali tuno)
1 jajce
1 manjša čebula
1 skodelica ovsenih kosmičev
začimbe (sol, poper, ingver, čili, rožmarin)
drobnjak/peteršilj
olivno olje
Priloga:
rukola
sol
chia semena
olivno olje
pol limone
Omaka:
hren (iz stekleničke)
kisla smetana
Hren in kislo smetano preprosto zmešajte - razmerje prepuščam vašemu okusu - sama naredim namreč takšno razmerje, da nam vsem pošteno sčisti sinuse. ;)
Priprava:
"Faširanci ali polpeti? Nima veze... vsi jih obožujemo! :)"
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: pol ure
Sesatvine:
(za dve osebi)
250g mlete govedine (lahko jo zamenjate tudi z zelenjavo ali tuno)
1 jajce
1 manjša čebula
1 skodelica ovsenih kosmičev
začimbe (sol, poper, ingver, čili, rožmarin)
drobnjak/peteršilj
olivno olje
Priloga:
rukola
sol
chia semena
olivno olje
pol limone
Omaka:
hren (iz stekleničke)
kisla smetana
Hren in kislo smetano preprosto zmešajte - razmerje prepuščam vašemu okusu - sama naredim namreč takšno razmerje, da nam vsem pošteno sčisti sinuse. ;)
Priprava:
1. Ovsene kosmiče zmeljite (sicer ni nujno, je pa fajn). Na kapljici olja popražite zelo drobno nasekljano čebulo.
2. Premešajte
mleto meso, razžvrkljano jajce, nasekljan peteršilj, polovico mletih
ovsenih kosmičev, popraženo čebulo in začimbe ter vse skupaj dobro
zamesite.
3. Oblikujte polpete in jih povaljajte v preostanku ovsenih kosmičev.
4. V ponvi segrejte malce olivnega olja in popečite polpete. Čez nekaj časa jih obrnite in dolijte še malce olja, da bodo imeli slastno skorjico. Z oljem resnično ni potrebno pretiravati, vendar brez njega prav tako ne gre.
Polpete ponudite s solato iz rukole in smetanovim hrenom.
Dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment