Tunina pica s pirim testom

TUNINA PICA s pirinim testom
"Domača pica... je najboljša pica!"

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: testo (1 ura), pečenje 10 minut

Testo:
Zmešajte 150 g bele moke in 150 g pirine moke. Primešajte še 1 zavitek suhega kvasa (seveda lahko uporabite tudi svežega) in 1 zvrhano žličko soli. V sredini naredite jamico ter dodajte 1,5 dcl mlačne vode ter zamesite testo in ga pustite shajati. Ko se testo dvigne, ga še malce zamesite in pustite stati še prb. deset minut. Potem ga na pomokani površini razvaljajte in oblikujte rob pice.

Nadev:
Nadev je seveda stvar okusa, tukaj je moja verzija:
Paradižnikovo mezgo pomešajte z baziliko, origanom in poprom in poremažite testo. 
Sledi nadev:
Po pici pa sem potresla 1 veliko pločevinko tune,  1 nasekljano čebulo, nasekljan česen, narezano rukolo, koruzo, olive, mozzarelo in nekaj koščkov gaude. Vse skupaj sem potresla še z baziliko in rožarinom in pekla na 250C prb. 10 min. 



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso