Tunina pica s pirim testom
TUNINA PICA s pirinim testom
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: testo (1 ura), pečenje 10 minut
"Domača pica... je najboljša pica!"
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: testo (1 ura), pečenje 10 minut
Testo:
Zmešajte 150 g bele moke in 150 g pirine moke. Primešajte še 1 zavitek suhega kvasa (seveda lahko uporabite tudi svežega) in 1 zvrhano žličko soli. V sredini naredite jamico ter dodajte 1,5 dcl mlačne vode ter zamesite testo in ga pustite shajati. Ko se testo dvigne, ga še malce zamesite in pustite stati še prb. deset minut. Potem ga na pomokani površini razvaljajte in oblikujte rob pice.
Nadev:
Nadev je seveda stvar okusa, tukaj je moja verzija:
Paradižnikovo mezgo pomešajte z baziliko, origanom in poprom in poremažite testo.
Sledi nadev:
Po pici pa sem potresla 1 veliko pločevinko tune, 1 nasekljano čebulo, nasekljan česen, narezano rukolo, koruzo, olive, mozzarelo in nekaj koščkov gaude. Vse skupaj sem potresla še z baziliko in rožarinom in pekla na 250C prb. 10 min.
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment