Svinjski zrezki po mediteransko

SVINJSKI ZREZKI PO MEDITERANSKO
"Odlična kombinacija okusov."

Zahtevnost: nizka

Čas pripirave: 30 minut

Sestavine:
(za 2 osebi)

2 svinjska zrezka (vratovina)
olive
kapre
česen (pri roki sem imela vložen česen v olivnem olju)
2-3 krompirji
1 dcl vina (sama sem imela pri roki ino rose)
0,5 dcl smetane za kuhanje
0,5 dcl vode
suhi paradižniki
bazilika
sol
poper
rožmarin
čili
olivno olje

Priprava:

1. Svinjske zrezke prelijte z malce olivnega olja ter dodajte rožmarin in česen v prahu. Vse skupaj premešajte in pustite počivati vsaj pol ure. Če za to nimate časa, jih dajte v marinado in specite takoj. Zrezki se bodo tako manj navlekli okusov, vendar bodo prav tako okusni.

2. Krompir narežite na manjše koščke in ga skuhajte v vreli vodi na tri četrt, oz. na zob.

3. V ponvi segrejte malce olivnega olja in na hitro popečite zrezke iz obeh strani. Dodajte še olive, kapre, česen in sušene paradižnike ter jih popražite. Dolijte belo vino in pustite, da se nekoliko pokuha. Dodajte še smetano zmešano z vodo, po okusu začinite in ponev pokrijte ter kuhajte prb. 15 minut.

4. Med tem ko se zrezki pripravljajo, v drugi ponvi segrejte žlico ali dve olivnega olja in popečite kuhan krompir.

Jed ponudite s skledo solate in deci dobrega vina. 
Za popolno ujemanje ponudite vino, ki ste ga uporabili tudi pri kuhanju.
Dober tek! :)



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso