Svinjski zrezki po mediteransko
SVINJSKI ZREZKI PO MEDITERANSKO
Zahtevnost: nizka
Čas pripirave: 30 minut
Sestavine:
(za 2 osebi)
2 svinjska zrezka (vratovina)
olive
kapre
česen (pri roki sem imela vložen česen v olivnem olju)
2-3 krompirji
1 dcl vina (sama sem imela pri roki ino rose)
0,5 dcl smetane za kuhanje
0,5 dcl vode
suhi paradižniki
bazilika
sol
poper
rožmarin
čili
olivno olje
Priprava:
"Odlična kombinacija okusov."
Zahtevnost: nizka
Čas pripirave: 30 minut
Sestavine:
(za 2 osebi)
2 svinjska zrezka (vratovina)
olive
kapre
česen (pri roki sem imela vložen česen v olivnem olju)
2-3 krompirji
1 dcl vina (sama sem imela pri roki ino rose)
0,5 dcl smetane za kuhanje
0,5 dcl vode
suhi paradižniki
bazilika
sol
poper
rožmarin
čili
olivno olje
Priprava:
1. Svinjske zrezke prelijte z malce olivnega olja ter dodajte rožmarin in česen v prahu. Vse skupaj premešajte in pustite počivati vsaj pol ure. Če za to nimate časa, jih dajte v marinado in specite takoj. Zrezki se bodo tako manj navlekli okusov, vendar bodo prav tako okusni.
2. Krompir narežite na manjše koščke in ga skuhajte v vreli vodi na tri četrt, oz. na zob.
3. V ponvi segrejte malce olivnega olja in na hitro popečite zrezke iz obeh strani. Dodajte še olive, kapre, česen in sušene paradižnike ter jih popražite. Dolijte belo vino in pustite, da se nekoliko pokuha. Dodajte še smetano zmešano z vodo, po okusu začinite in ponev pokrijte ter kuhajte prb. 15 minut.
4. Med tem ko se zrezki pripravljajo, v drugi ponvi segrejte žlico ali dve olivnega olja in popečite kuhan krompir.
Jed ponudite s skledo solate in deci dobrega vina.
Za popolno ujemanje ponudite vino, ki ste ga uporabili tudi pri kuhanju.
Dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment