Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

ponedeljek, 25. maj 2015

Golaž s temnim pivom

GOLAŽ S TEMNIM PIVOM
"Klasična osnova z zanimivim in aromatičnim priokusom piva."

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 3,5 ure (1,5 ura v ekonom loncu)

Sestavine:
(za 4 osebe)

0,5 kg govejega bočnika
0,5 l temnega piva
1 pločevinka pelatov
2 korenčka
1 manjša zelena
2 čebuli
2 zajemalki goveje juhe
2 lovorjeva lista
majaron
poper
sol 
olje

Serviranje (po okusu):
kisla smetana
peteršilj

Priprava:

1. Meso narežite na kocke, zelenjavo pa narežite na velikost "ugriza", se pravi korenček na kolobarčke, zeleno na kocke, čebulo na manjše kocke.

2. Na olju prepražite čebulo in jo posolite. Ko je čebula prepražena dodajte še meso in ga popecite iz vseh strani. Nato dodajte še ostalo zelenjavo in jo na hitro popečite.

3. Vse skupaj zalijte s pivom in pelati. Začininite, dodajte lovorjev list in zavrite. Ko golaž zavre zmanjšajte ogenj in ga kuhljajte prb. 3 ure. Seveda ga lahko skuhate tudi v eni uri, s pomočjo ekonom lonca.

Servirajte z žlico kisle smetane in nasekljanim peteršiljem. Za prilogo sem pirpravila polento, odlično pa bo golaž šel tudi s kosom kruha.
 Vsekakor pa ne pozabite še na kozarec temnega piva! :)

Dober tek! :)




Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment