Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

četrtek, 30. april 2015

Orada s češnjevimi paradižniki

ORADA S ČEŠNJEVIMI PARADIŽNIKI 

"Lahko morsko kosilo čudovitega okusa in barv."

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 30 minut

Sestavine:
(za 2 osebi)

1 orada (cca 400g) - prosite, da vam jo v ribarnici očistijo
300 g češnjevega paradižnika (če je možno, ga kupite v različnih barvah, da bo jed še bolj barvita)
2 stroka česna
pol decilitra belega vina (kvaliteta vina naj bo takšna, da bi ga z veseljem tudi popili)
pol decilitra vode
šopek paradižnika
Začimbe: bazilika, rožmarin, koper, sol, čili
sok limete/limone
olivno olje

Priprava:

1. V ponvi segrejte olivno olje in orado popečite iz spodnje strani do hrustljavega (prb. 5 minut).

2. Orado obrnite, dodajte česen in paradižnike ter za minutko ali dve popečite.

3. Dolijte še vino in pustite brbotati kakšno minuto.

4. Dolijte še vodo, začinite, ponev pokrijte in ribo kuhajte še prb. 10 minut. (Jaz sem jo kuhala 15 min in se mi je malce razkuhala.)

5. Jed potresite s peteršiljem, pokapajte s sokom limete in olivnim oljem.


Postrezite s krompirjem, testeninami ali kakšno solato, npr. solato z lignji- recept pride kmalu.... :) 

 
Zraven si seveda privoščite še deci dobrega vina, npr. sveži polsladki rumeni muškat.


Dober tek! :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment